[]

Part-time iş, sigorta ve rapor parası ile ilgili soru

Bir giyim mağazasında part time çalışıyorum. Sigortam da yarım yatıyor dolayısıyla, ayda ortalama 13 gün olarak diyebiliriz. Ekim ayının sonu kasım ayının başında 10 gün raporum vardı, bittikten sonra parasını almaya gittiğimde rapordan önce 90 gün sigortalı olmadığım için rapor parasının verilmediğini söylediler. Sgk'da bir çok kişiyle görüştüm hiç birinin birbirinden haberi yok. 90 gün sigortalı olmadan raporlu zaman ücreti verilmediğini internet araştırmaları sırasında da okudum. Sormak istediğim, biz part-time sigortalı olduğumuz için dışarıdan ek bir ücret ödeyerek günlerimizi tamamlayabiliyoruz, rapordan önceki aylar için günlerimi tamamlarsam rapor ücretini alabilir miyim? Bilen anlayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.




 
bildiğim kadarıyla emeklilik durumları haricinde -ki bu da henüz resmileşmedi sanırım- geriye dönük prim ödemesi yapılamıyor. zaten kısmi çalışmada eksik gün tamamlamak gss dahilindeki açığın kapanmasını sağlıyor, yani sigortanın ödenmediği 17 gün için çıkarılan meblağı ödemiş oluyorsun. gss ile sgk prim günü farklı şeyler, 90 gün diye belirtilen süre sigortalı bir işte çalışarak kazanılan paradan kesilen prim gün sayısını kastediyor.

bildiklerimi birleştirince böyle bir yorum yapabildim açıkçası, çok emin konuşamıyorum direkt sorduğun soru için. iki taraftan da oluru yok gibi görünüyor kısacası...
  • baba jo  (28.01.17 00:45:44) 
Teşekkürler cevaplar için. İlk kez işe girmedim ama bir önceki işimden 2015 9. ayda çıkmıştım, raporu 2016 10'uncu ayın sonunda aldım, geriye bir yıl gidince bu part-time iş dışında yatan bir prim yok yani. 5 ay olmuştu gireli raporu aldığımda ama part time olduğu için istenilen prim gününü doldurmaya yetmemiş. Yani dolandırıcılık bilmem ne için yapmışlar eyvallah da biz mağdur oluyoruz, bi şekilde bunları da düşünmeleri lazımdı.


  • hala mi ceren yahu  (28.01.17 02:23:45) 
Bende aaynı şekilde rapor parası anlamamıştım vanada o ay içinde 20 gün prim dönmesi gerekiyordu dediler.


  • brnbrs  (28.01.17 11:21:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.