[]

web programcılar bakabilir mi

ekşi şeylerde yazılara atanan bir id numarası var mıdır? mesela ekşiorman her yazı için bir fidan dikiyor ve bunu sayıyor yani şu an 2800 adet yazı olmuş durumda bunu çıkarabiliriz buradan. peki ben bu yazılardan 100.süne ulaşmak istesem bunu nasıl yaparım? veya 578.sine. bana bu tarz bişey lazım. ekşi şeyler harika bir bilgi kaynağı ve sitedeki metinleri not almak istiyorum bu yüzden bunu istiyorum. sırayla olmazsa her şey karışıp gider. evet. soru bu. nasıl yaparız?




 
  • ahoy kaptan  (27.01.17 23:51:45) 
hah bak bu bi id'dir mesela. bunu ekşi şeylerde yapmak istiyorum.


  • freetakilir  (27.01.17 23:54:44) 
aa cok pardon ya ben nasil okuduysam eksiduyuru icin istedigini sanmistim. eksiseyler'de yok o yapi


  • ahoy kaptan  (27.01.17 23:56:02 ~ 23:59:11) 
o yapıyı nasıl sağlarız peki?

veya tek yol bu değil ya, her yazıya ulaşabileceğim bir sistem lazım işte.. nasıl yapılır?
  • freetakilir  (28.01.17 00:01:46 ~ 00:02:11) 
gordugum kadariyla link yapilari id degil title slug uzerinden yuruyor. normalde linklerinizde bu sekilde slug istediginizde db'yi yormamak icin bir de id eklersiniz ve o slug orada sadece sus olarak durur (site ici linkler + sitemap ile o sekilde indexlenmesini saglarsiniz tabii ki) ama sanirim cirkin gozukuyor diye (ya da basit botlarla veri cekilmesin diye) id isini komple kaldirmislar. buyuk ihtimalle slug-id mapping'i urlden yapmak yerine in-memory hallediyorlar. yanlislikla bir yerde gostermedikleri takdirde o sekilde erisemezsin, basit bir crawler yazman&yazdirman gerekir.

not: eksisozluk'te yazilim gelistiricisi olarak calistim, cektigin veriyi arsivlemek haricinde kullanmani kesinlikle onermem hakli olarak hukuki yollara basvurabilirler.
  • ahoy kaptan  (28.01.17 00:09:53 ~ 00:18:31) 
tüh ya bende o veri çekme işini yapmayı düşünüyordum işte :(


  • freetakilir  (28.01.17 00:54:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.