[]

Amerikada MBA?

Türkiyede iyi bi teknik üniden mezunum. 6-7 aydir calisiyorum.

Ama burada bir turlu mutlu hissedemedim.

MBA düsünmeye basladim. Sene sonuna dogru dusunuyorum. Tabii yillik 20k dolar veremeyecek olsam da makul fiyatlari gozden cikarabilirim.

Ayrica haziri yemek pek hos olmayacagindan ikinci dusuncem de intership ile gidip daha sonra okula yazilmak 1 sene sonunda. Gerekli parayi da biriktirebilirim bu 1 senede.

Bunun olabilitesi nedir? Not ortalamam yuksek degil maalesef 2,6 civarinda.
Top uniler olmasa da orta sinif olanlarindan kabul alma sansim nedir bunu ogrenmek istiyorum.

 
Amerikada stajyer olarak pek para biriktirebileceğini düşünmüyorum.


  • glamdr1ng  (27.01.17 13:19:00) 
Muazzam bir ingilizcen ve üst düzey referansların yoksa, internship filan unut. Hele 1 yıllık iş tecrübesiyle... Yok öyle bir şey. (olsaydı 22-24 yaşlarında bir tane adam kalmazdı ülkede)

"Fazla da para harcamadan ABD'de MBA yapayım" ihtimali baya düşük bir hayal (%1 veya daha düşük).

Bu yola gireceksen daha yüksek ihtimalli tek yön şu: deli gibi GMAT çalışacaksın. o kadar yüksek bir puan alacaksın ki (mesela 700 üstü), okullar sana full burs önerecek. 2,6 GPA ile o bile kolay değil ya, yine ihtimali %1 değil. 700+ GMAt ile 20-50. sıralar arası okullardan burs öneren çıkar (ama en azından 4-8 tanesine başvurman lazım). Okula ve barınmaya para vermeyince, kendi harcamalarını da iyi kötü halledersin. veya okulda haftada 20 saatlik işler (belki de GA'lik filan) bulursun.
  • 507  (27.01.17 13:59:03 ~ 14:01:45) 
avrupada nispeten daha ucuz ülkeleri düşün derim. zira abd'de dediğin mümkün değil gibi birşey.


  • eindaclub  (27.01.17 14:02:04) 
507+1

mba diyorsan ve akademik geçmişin çok iyi değilse, cepten 25-30k çıkmadan işin zor.
kaldı ki mühendislikler 25-30k, mba 40k'ya yakındı en son.
  • cedex  (27.01.17 14:03:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.