[]

sözlükte hakaret - küfür

selamlar,

sözlükte hakaret ve küfürün sınırı nedir?

mesela bir türk futbolcunun başlığına açık açık "orospu çocuğu" yazamıyoruz. ama gidip de mesela cristiano ronaldo başlığına yazılabiliyor. çünkü ronaldo dava açmaz.

böyle bir mantık vardı sanırım. doğru muyum?

peki, mesela abdullah öcalan ya da ne bileyim fethullah gülen başlığına dümdüz küfür edilebiliyor mu? sonuçta bu kişiler türkçe bilen tc vatandaşları değil mi? suçlu oldukları zaman küfür edilebiliyor mu?

sadece anlamak için soruyorum. yoksa öcalan da gülen de ben ilgilendirmiyor.

teşekkürler...

 
Suc islemis olursun, suclu olduklari zaman kufur edilebiliyor olayi yok elbette.

Ama hakaret sikayete bagli suc oldugu icin, bunlar da seni sikayet etmeyecegi icin, bir ihtimal etseler de hicbir hakim bu ikisine kufrettigin icin sana ceza vermeyecegi icin sorun olmaz.
  • signore  (27.01.17 07:44:16) 
@signore

evet, bence de böyle ama sözlük yönetiminin bu konudaki tavrı saçma değil mi?
ilkesel olarak atıyorum selçuk inan'a da küfredilse enes kanter'e de küfredilse silmeleri gerekmez mi? çünkü selçuk inan'a küfredilirse, şikatyet beklemeden siliyor sözlük. aynı şeyi gülen'e de yapması gerekmez mi prensip olarak?

***bana kalsa herkese küfretmek serbest olmalı. o ayrı.
  • nigeo  (27.01.17 07:49:04) 
Sozluk yonetimi kanunen suc teskil edecek entry'leri siliyorsa selcuk inan'a da ronaldo'ya da messi'ye de gulen ya da ocalan'a da kufredilen tum entry'leri silmeli ama bu pek mumkun degil.

Hicbir sey kanunlardaki gibi degil sonucta, o kuralin gercek hayattaki etkinligine de bakmak lazim, "bu basimiza is acmaz, kimse ugrasmaz" denilen entry'leri silmemeleri tutarsizca gelmiyor bana. Ayrica terorist olarak da yaftalanirlar zaten silseler.
  • signore  (27.01.17 10:31:05 ~ 10:35:52) 
Kufur-hakaret serbest olsun istegi de cok uçuk geliyor bana. Suç olmaktan cikarilabilir buna ben de katiliyorum ama serbest olsun deyince hukuki sorumluluk da gidiyor, en azindan maddi-manevi tazminat olmali.


  • signore  (27.01.17 10:34:36) 
@üğpoıuy
tabii ki rahatsız etti. hiç tartışmasız hukuktan yanayım. kolluk kuvetinin mecbur kalmadan kullandığı fiziksel şiddet kime olursa olsun her koşulda karşısındayım.
Zaten azınlık olduğumuz(dinsel ya da etnik anlamda söylemiyorum) bir coğrafyada mutlak hukuktan yana olmasam aptallık olurdu.
  • nigeo  (27.01.17 10:36:52) 
@signore

açıkçası hukuk bilgim çok kısıtlı.
bence hakaret veya küfrün yaptırımı olmamalı. ancak tehdit yaptırıma tabi olmalı. ve fakat bunun sınırını çizmek kolay mı, nasıl olur bilemem. yani dümdüz ana bacı küfür edilmesini pek şiddet olarak görmüyorum ben kendi adıma.
ama dediğim gibi, bunlar sadece boş fikirlerim; bunların pratiği ne kadar mümkün bilemem.
  • nigeo  (27.01.17 10:38:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.