Merhaba,
Konuyla ilgili uzmanlığım yok, kendi tecrübelerimden yola çıkarak yazıyorum bunları. Ben bahsettiğiniz durumu bizzat yaşıyorum hayatımın birçok alanında. Bunu da kendimce şuna bağladım; umursamaz denecek kadar rahat bir insan değilim. Takıntılı, aşırı kaygılı denecek bir insan da değilim. Bazen çok kaygılanıyorum ve bunu farkedip kendimi frenlemeye çalışıyorum. Başarılı olduğumda da bahsettiğiniz durumu yaşamış oluyorum.
Yani bugün x olmazsa diye panikliyorum, sonra bunun yanlış bir davranış olduğunu farkedip bilinçli ya da bilincinde olmadan kendimi rahatlatıp amaaaan ne olacak moduna gidiyorum. Bu bence umursamaz, vurdumduymaz olmakla kaygı bozukluğu yaşamak arasında dengede duran insanların sık sık yaşadığı bir şey.
Dediğim gibi çok saçma bir yaklaşım olabilir ama bana normal geliyor. Bahsettiğiniz durum can sıkıcı boyutta hayatınızı etkiliyorsa bir uzmana danışmakta fayda var.
0