[]

Kiracı olunca ne oluyor?

Aşağıda bi' duyuruda görünce oraya yazmaktan ziyade genele sormak istedim. Duyuru sahibine ithafen değil bu yazdıklarım onu en başında belirteyim. Yaşadığı sorun için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum kendisine.

İlgili kişi alt komşunun gürültü yapmasından şikayetçi ve bu konu hakkında ne yapabilirim diye burada duyuru açıyor. Duyurunun içeriğinde de gürültü yapanların kiracı olduğunu belirtiyor.

Bir evde kiracı olunca neden belirtilmesi ihtiyacı duyuluyor? Ev sahibi olunca ne oluyor, kiracı olunca ne oluyor? Gerçekten merak ediyorum bunu.


Tdk
Kiracı
Kiralama işleminde kiraya konu olan malların kullanım hakkını devralan kişi.


Kullanım hakkını almış bir kişinin ev sahibinden ne farkı var?


Mesela bi' insan TT Arena'ya gitse ve orada Galatasaray yönetimi ile sorun yaşasa gidip Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne mi şikayet eder?

Gerçekten merak ediyorum "bunlar kiracı" söyleminin ne anlama geldiğini. Ev sahibi olunca kişinin boyu mu uzuyor? Aidatı eksik mi ödüyor, evinde daha mı az yakıt gideri oluyor? Ya da evin sahibi olunca güneş o evden hiç çıkmıyor mu?

Kiracı olanlar yoksul mu görülüyor? Muhtaç olarak mı düşünülüyor?

Yoksa apartman ve insanlarla birlikte yaşama kültürüne uyum sağlayamamış, "köyden yarın gelmiş" kişilere ait bi' düşünce mi bu?
(bkz: köyden yarın gelmek)

 
üstüme alınmadım da sen niye gocundun onu anlamadım

ev sahibi: kendi evi olan, kalıcı
kiracı: kontratı bittiği an güle güle sana şarkısını söyleme özgürlüğü olan, geçici
tanıdıım bütün insalar: kiracılara bulaşmak istemeyenler ev sahibi ile muhattab olur

not: köyden gelmedim de niye köyyden gelenleri aşağılıyosun utanmadan hadi bakalım ayıp değil mi :))
  • davy_jones77  (27.01.17 00:52:42 ~ 01:01:16) 
Evet böyle tipler var ben daha diğer duruyu görmedim bile. Bir gün ev sahibi ses yaptığımız için (üst komşumuzdu aynı zamanda) eve girip odada gitar çalan bir arkadaşımızı sert bir sesle uyarmaya çalışırken, Hasan ansızın gelen bir yumruk ile adamı yere sermişti. Şimdi sktir git evimden dedi adama ve adam bizden şikayetçi oldu, polis geldi haneye tecavüz tarzı bir suçtan adam haksız bulundu ev sahibi olmasına rağmen.

Evi kiraladıysan senindir abicim kiralamak terimi bundan gelir yani ama bazı denyolar dediğin gibi apartman kültürüne ayak uyduramadığı ve iletişim kurmaktan aciz olduğu için ev sahibini ararlar. Ev sahibi de kiracıyı arar böyle böyleymiş diye, kiracı da bir problemi olan varsa gelsin bana söylesin der, şikayette bulunan adamın genelde maçası yemez konu kapanır.
  • gozu acik sevisen yahudi  (27.01.17 01:04:23 ~ 01:50:08) 
Gocunmak nedir ya allasen :)

Sanırım gocunan taraftasınız. Sizinle ilgisi yok diyorum ama gelip abuk subuk yazıyorsunuz.

Sevgili olduğunuz kişiye de bu şekilde mi yaklasiyorsunuz? Nasılsa günün birinde gidecek, değer vermeme de bi' şeyler paylaşmama da gerek yok mu diyorsunuz?

Kiracı orada hak sahibi ise orası onundur. Başkasının söz hakkı yoktur. Kiralanan yer ile ilgili sorun varsa bu kiracı ve kiralayan arasındaki bi' durumdur.

Tekrar belirtiyorum sizle alakası olmayan bir soru sordum. Sizin duyurunuzda görünce aklıma geldi ve sordum. Size değil duyurudaki ifadeye atıf yaptım.

Üzerime alınmadım ama niye gocundun derseniz bal gibi alınmış olursunuz. İki olumsuz birlikte kullanılırsa olumlu olur gibi düşünün bunu.
  • isott  (27.01.17 01:09:46) 
Söylediğiniz gibi, ev sahibi ile kiracı arasında hiçbir fark yok. Ama böyle durumlarda insanlar genelde gidip ilgili kişiyle yani kiracıyla konuşup sorunu çözemediklerinden dolayı ev sahibini araya koymak istiyorlar. Öğretmene şikayet etmek gibi, maşa varken elim yanmasın hesabı.

Kiracı kokan, suyu akan bir çöp koyar. Gidip ev sahibine şikayet ederler. Yasal, mantıksal ya da geleneksel hiçbir açıklaması yok bunun. Gürültü olunca duvara vurmak gibi, gidip kardeşim bu çöpü bu şekilde koymayacaksın buraya demezler.

Bu davranışın temelinde muhatap olmaktan kaçınma durumunun yanında ev sahibinin sözünün geçerliliğine olan güven yatıyor bence. Malum, bundan 20 yıl önce ev sahibi kral, kiracı ise köle pozisyonundaydı resmen.

Pasif agresiflik ile ev sahibinin yüce otoritesi birleşince de bu tarz davranışlar, söylemler ortaya çıkıyor sanırım.
  • md11  (27.01.17 01:39:56) 
aranızdaki tartışmadan bağımsız söyleyeyim. kiracı olunca ev sahibine söylerim dediğin zaman akan sular duruyor. aşağılamadan ziyade mal sahibi olmadıkları için kötülüklerde ısrar edemiyorlar.
ama ev sahibi olunca ne akadar bağırırsanız bağırın yapabileceğiniz bir şey yok polis çağırsanız bile ancak sessiz olun diyebilir...

  • gotic  (27.01.17 01:59:37) 
valla bişey yazamıyorum hemen siliyorlar çünkü ama tekrar anlaşılsın diye yazıyorum
mal olan her yerde maldır adam olan her yerde adamdır.

benim gerizekalı komşular da beni yöneticiye şikayet etmişti ve bunlar "kiracı" hani sizin zavallı dediğiniz var ya

işte kanunların sonuna kadar koruduğğu kiracılara hiç bişey yapamadığımız için zaten bu kiracı ev sahibi sorunu ortaya çıkıyor
yani esas soruya dönersek mal olan adam ev sahibinden korkar mı? adam kanundan korkmuyor
işte sorun burdan çıkıyor
  • davy_jones77  (27.01.17 02:29:23 ~ 02:29:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.