[]

Dijital fotoğraf saklama

Yaklaşık 400 Gb gibi kendi çektiğim fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf arşivim var. Yılların birikimi var bu arşivde ve taşınabilir hard disk'te saklıyorum. Hard disk'e bir şey olmasın diye neredeyse çelik kasada saklayacağım :( Ben bu kadar fotoğrafı taşınabilir HDD dışında başka nerede saklayabilirim? Taşınabilir HDD ne kadar güvenilir?




 
1tb yedekleme veren herhangi bir bulut olabilir en güvenli yöntem bu. tabi o kadar veriyi upload etmek epey sürer. diğer bir şeçenek de başka bir taşınabilir diske daha yedekleyip o diske pek dokunmamak.


  • orpheus  (26.01.17 21:12:18 ~ 21:12:59) 
En az 2 kopyası olsun.
Bir bulut hesabı aboneliğiniz olmalı onedrive gibi, fiyat karşılaştırması ile uygun bir tane bulabilirsiniz.
Yine ekstra olarak bunların tamamını daha küçük boyutlu hale getirebilirsiniz, full hd çözünürlük civarında, bir bellekte saklanabilir boyuta gelir sanırım, sizi için de hem hard disk sık sık taşınması için önlem olur, hem küçük boyutlar arasında gezinmek daha kolay olur.

Klasör eşitlemeleri için freefilesync kullanıyorum ben.
  • atom karincanin torunu  (26.01.17 21:12:51) 
Onedrive, Google Drive, Dropbox gibi bir bulut hesabına yedekleyebilirsiniz. Veya WD My Cloud gibi bir NAS cihazı alıp kişisel bulut sisteminizi oluşturabilirsiniz.

En iyi yöntem iyi bir NAS cihazı alıp, dosyaları NAS içinde iki diskte yansı olacak şekilde saklamak. Böylece disklerden biri hasar görse bile diğer diskten verileri alabilirsiniz. Ayrıca bazı NAS cihazları verileri çevvrimiçi bulut sistemlerine de yedekleyebiliyor. Bunu da etkinleştirirseniz verilerin kaybolma ihtimali neredeyse sıfırlanır.
  • neyehbe  (26.01.17 21:17:06) 
Yedekle 2 tane olsun. Ben internet ortamına güvenmiyorum


  • cahs  (26.01.17 21:51:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.