[]

son kullanma tarihi - pirinç ve makarna

Selamlar,
SKT'si yaklaşan, zamanında tüketemeyeceğim paket içindeki yiyecek maddelerini bazen ihtiyacı olanlar alsın diye apartman çıkışına bırakıyorum. SKT'si gelmek üzere diye de not yazıyorum.

Yalnız dün bir haber okudum, Danimarka'da marketlerde SKT'si geçmiş ürünler daha düşük fiyatlara satılıyormuş. Bu da yasalmış. Hatta haberde gıda israfını önlemeye katkısı olduğundn bahsediliyordu.

Şimdi; birer paket Ekim 2016 SKT'li pirinç ve makarnam varmış, hiç açılmamış. Dün farkettim. Bu haberi okumadan önce atacaktım, başkasına vermeyi düşünmezdim.

Dışarıya bıraksam bir ihtiyacı olan alsın diye, yanlış mı olur? Ne düşünüyorsunuz? Kendim yemeyeceğim bir şeyi başkasına vermek bana çok yanlış geliyor.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

 
üzerine yaz yine son kullanma tarihi geçmiştir diye.


  • elorelia  (26.01.17 13:35:43) 
ye gitsin. kurtlanma böceklenme yoksa yenir. bu tip maddelerin sktsine dikkat eden birilerinin olduğunu düşünmüyorum.
sktsi geçen makarnalar pirinçler fabrikaya gönderilip tekrar paketlenmediği ne malum?

  • sutlu nescafe  (26.01.17 13:48:28) 
Sut urunleri etli seyler vs. harici son kullanma tarihleri yasal zorunluluk sadece ya. Ecnebiler "best before" olarak bilir, yani "en iyi lezzet su zamana kadar garantili" gibi yoksa o pirinc nem almadikca veya makarna falan senelerce durur hic bir sey olmaz. Ha ben huyluyum asla yemem diyorsan birak disariya huylu olmayan biri yesin tabii ki.


  • robokot  (26.01.17 13:55:15) 
Ozellikle tahil ve bakliyatta skt gecince, bayatladikca aflatoksin miktari hizla yukseliyor ve bu kanserojendir. Direkt cope atin.


  • neferkitty  (26.01.17 13:56:13 ~ 14:03:09) 
yemeyecekseniz de çöpe atmayın yahu, başkasına vermek de yanlış geliyorsa serpin bir yere, kuşlar yesin karda kışta.


  • kibritsuyu  (26.01.17 14:54:53 ~ 15:01:23) 
Yaz ve bırak...


  • lcha  (26.01.17 15:27:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.