[]

Akrabayla Evlenmek

Merhaba, millet dayısının kızı, teyzesinin oğlu, yok annesinin bilmem nesi, babasının kuzeni falanla evleniyor.

Bana saçma ve yanlış geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Siz evlenir miydiniz?


 
Ben evlenmezdim ama saçma gelmiyor. Yanlış orası ayrı ama olabiliyor.


  • matilda  (26.01.17 13:05:01) 
Köylülük.


  • angelus  (26.01.17 13:05:25) 
Bana da saçma ve yanlış geliyor. Evlenmem.


  • peggy  (26.01.17 13:07:44) 
  • zgrydn  (26.01.17 13:09:30) 
ensest bence


  • sta  (26.01.17 13:11:38) 
Ben evlenmedim dayımın kızını teklif etmişlerdi. Ablam evlendi ama halamın oğlu ile gayet mutlu kendisi Gazi Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu 2. Olarak bölümü bitirdi 96 puan alarak eğitim hayatına başladı, bir sürü ödülü takdiri falan vardır yani öyle boş bir insan da değil.

Genelde ufak etnik gruplarda çok oluyor bu biz Alevi olduğumuz için mesela daha yaygın, yabancı damat istenmez ailede genelde. Kız alırlar fakat vermezler. Neyse bir sürü şeyler işte nerden nereye geldi konu.
  • gozu acik sevisen yahudi  (26.01.17 13:19:03) 
Ensest.
Tanımasan, kuzenin olduğunu bilmesen belki ama beraber büyüyüp bile bile kuzeninle evlenmek gerçekten çok çirkin geliyor bana.
Bırakın teyze çocuklarını, benim annemin kuzenlerinin çocukları bile kardeşim gibi benim.
  • bir nick var benden iceri  (26.01.17 13:27:08) 
En uzak akrabaya bile bir şeyler hissedebilmek çok garip geliyor bana. Kuzenle evlenmek de hayatta en anlam veremediğim şeylerden biri bu yüzden.


  • ms brownstone  (26.01.17 13:36:36) 
Çok şükür Trakyalıyız, yedi göbeğe bakılır bizde akrabalık var mı yok mu diye. Bizde olmaz öyle şeyler. Bana iğrençlik, sapkınlık olarak geliyor. Kesinlikle doğru bulmuyorum, yapana da kötü gözle bakarım.


  • feel the blanks  (26.01.17 13:47:05) 
ensest olarak görmüyorum ama bence yanlış. dünyada insan kalmamış gibi. kuzeni geçtim uzak akraba bile olsa o gözle bakamam ben.


  • elorelia  (26.01.17 13:47:36) 
başka insan mı kalmadı, ne olursa olsun kuzen kardeş yarısıdır, insanlar birlikte kardeş gibi gördükleri kişilere şu devirde bu kadar seçenek içinden nasıl başka türlü bakabiliyor anlamıyorum. üstelik bangır bangır akraba evliliğinin ne kadar kötü sonuçlara yol açabileceği söylenirken


  • limoncello  (26.01.17 14:00:01) 
evlenmem. adam mı tükendi diye düşünüyorum.

eskiden olmuş olabilir, ama artık ailem de akrabalarım da böyle şeyleri normal karşılamıyor. sürekli birlikte yaşıyoruz zaten.
  • cabiday  (26.01.17 14:00:05) 
ensest +1


  • suicides underground  (26.01.17 14:49:37) 
Ensest. Annemin köyünde bile olmazmış. Çevre köylerdeki insanlarla çeşme sırası beklerken tanışılır evlenilirmiş. Hiç uygun karşılanmaz bizde de.


  • jazzabel  (26.01.17 15:00:47) 
beraber oynayıp, beraber büyüyüp daha sonra da evleniyorlarsa bir gariplik olurdu ama hiç görülmemiş ya da kırk yılda bir kere görülmüş kuzenle evlenmek normal bence.

önemli olan hayatında o kişinin yeridir. kardeş olarak gördükten sonra evlenme potasına girmek problemli.
işin genlerine inerseniz birçok soru karşınıza çıkar. bir hocam başka ırktan biriyle evlenmeyip kendi ırkında biriyle evlenmek isteyenlere de ensest demişti. ona göre ensestliğin çemberi geniş demek ki.
  • a man alone  (26.01.17 15:10:13) 
Ensest +1
Böyle şeyler bizde sülaleden direkt tecrit sebebidir. Kaç kuşaktır akrabalar arasında birbiri ile evlenen tek bir çift bile yoktur bizde.
Dünyada adam/kadın mı kalmadı +1
  • köstebek kurabiye  (26.01.17 15:15:33 ~ 15:16:00) 
eskiden küçük nüfuslu yerlerde yaşadıkları için insanlara normal geliyormuş. devir değişti, milyonlarca insanın olduğu şehirlerde gidip kuzenini buluyorsa bir tuhaflık var.


  • pinkpeony  (26.01.17 15:18:30) 
evlenmem o gozle dahi bakmam lannisterlar her zaman borclarini oduyor olsa bile olmaz


  • tiredpanda  (26.01.17 15:31:45) 
krem peynir +1
tam düşündüklerimi yazmış.

  • battal gemalmaz  (26.01.17 15:35:18) 
Bırak akrabayı, aynı köyden birine bile o gözle bakılmaz khabze'de.
Çerkesim evet.

  • vonkhar  (26.01.17 15:42:20) 
yanlis. cirkin. bir suru engelli insanin sebebi bu.


  • e haliyle  (26.01.17 16:20:07) 
evlenmedim,
evlenmedim diye kuzenim kıyametleri koparttı. senelerce onun salak salak şeyleriyle uğraştım.
ha o gitti babasının bulduğu kızla evlendi peş peşe iki çocuk yaptı ben hala bekarım orası ayrı.
biz bir de aynı köyde, neredeyse birlikte büyümüş çocuklarız, ne kadar sakat bir olay, ama ailede akraba evliliği çok normal görülüyor. hatta hala bile akrabadan kız almak teşvik ediliyor ama doğrudan 1. derece kuzen artık çok olmuyor. Hadi biz zaten muhafazakar iç anadolu, sünni/milliyetçi çevreyiz.
Alevi arkadaşlarım var, birlikte rakı sofrası kurdukları kuzenlerle onlar da evlenebiliyor. bu bana iyice uçmuş bir durum gibi geliyor. kafamdaki algıya uymuyor hiç
  • niye ama  (26.01.17 16:48:32) 
Biz muhaciriz. Kesinlikle kabul edilemez biz de.


  • pinman  (26.01.17 17:58:17) 
valla bana çok sağlıksız geliyor, sonraki nesiller açısından tabi

amcamın oğlu, kendi teyzesinin kızıyla evlendi. bence ikisi evlenerek geriye kalan iki insanı bu saçmalıktan kurtarmış oldular ama ben bunu duyunca çok sinir olmuştum. hatta midem bulanmıştı. ha teyzesinin kızına hallenmiş ha amcasının kızına. demek ki ben de olabilirmişim yani onun için.

vallaha sinirim bozuldu gene
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine  (26.01.17 18:31:49) 
bizim sülalede eskiden oluyormuş böyle evlilikler. teyzelerimden birisi mesela halasının oğluyla evlendi. ancak yıllar sonra evlilikleri adamın alkol, aldatma, yine aldatma ve yine aldatma olayları yüzünden bitti gibi. kağıt üzerinde kaldı evlilikleri. 4 çocukları var. adam evini bıraktı gürcü bir kadın buldu ki teyzemden çok ama çok çirkin. ama komşunun tavuğu kaz görünür misali adam dört dönüyor etrafında. işin üzücü tarafı teyzemin halası öz yeğeni ve gelinini elin gavuruyla değiştirdi. adamın kardeşleri bu birlikteliği onayladılar. ortaklık bile kurdular. (battı tabi) adam zamanında iyi kazanırken tüm parasını kaybetti. teyzemin üzerine aldığı eve kredi çekip evi bankaya satmak zorunda kaldılar. sobalı bir evde çile çekiyor teyzem şimdi. hiçbir geliri yok. kaynana/halasına kızgın ve kırgın ama her sene 6-7 ay katlanmak zorunda kalıyor. çünkü oturdukları sobalı evin alt katında halasının oğlu yaşıyor. köye gidiyor yazları teyzem. halası yine karşısında.

kısaca kötü giden ilişkilerden sonra aile bağlarını boşanma olsa dahi kopartamıyorsun. mutlaka ama mutlaka karşılaşıyorsun. düğünde, cenazede, köyde, akraba ziyaretinde pat diye karşına çıkıyor ve bütün o üzücü olaylar film şeridi gibi gözünün önünden geçiyor. bence akraba evliliklerinin en temel sıkıntısı bu.

ben bu negatif yönü düşünerek hayatta evlenmem. hatta bana kalsa ecnebi bir hatun almak isterim. en azından bizim insanımızdaki maddiyat önceliği yok onlarda. (rusyadakilerde böyle)
  • kallesnikof  (26.01.17 19:22:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.