[]

Yürüyüş aç karnına mı tok karnına mı yapılmalı

İnternetten araştırdım da çok farklı görüşler var.
Örneğin sabah 8 de kalkıyorum 7-8 km lik tempolu yürüyüş yapıcam, benim kolayıma gelen aç karna çıkmak ama zararı olur mu yoksa kahvaltıdan sonra mı yapılması yağ yakımında daha etkili olur?



 
Aç karnına yağ asitleri kanda serbest hale geldiği için yağ yakımı daha çok olur, kahvaltı yapıp insülin salgılatırsan yağ asitleri tekrar yağ hücrelerinde bulunacağı için daha çok yağ yakamazsın. Yağ asitleri açlık döneminde salgılanan Glukagon ve Glukagon sayesinde yağ hücrelerinde aktive edilen Lipaz sayesinde yağ asitlerine parçalanıp enerji olarak kullanılmaya hazır hale gelir, bunlar da ancak açlık döneminde kanda insülin yokken olur.


  • angelus  (26.01.17 12:39:39) 
Kilo vermek için sürekli aç kalanlar için o aç karnına antrenman yapıp sonra yemeğini yiyenler için değil.


  • angelus  (26.01.17 12:47:43) 
bir arkadasim spor yaninda intermittent fasting yapiyor. faydasini gordugunu soyluyor. bu arkadas ayni zamanda bir suredir boks yapiyor. daha once fitness antrenmanlari yapiyordu. sabah kalkinca uzun bir sure yemiyormus, ogle/ogle uzeri yiyormus. ertesi gune kadar yine yemiyormus. ogunleri gunde 1 kez ziyafet gibi geciyormus.

detayini bilmemekle birlikte benim fikrim: yeterli karbohidrat, yag, protein, vitamin, mineral ve su aldiktan sonra gunde 1 kez ya da 10 kez yemeniz bir sey degistirmez. vucut zamanla yeme bicimine yine de adapte oluyor. muhim olan vucudun eksiklerini bilip onlari tamamlamak. vucuda spor verip yapitasi vermezseniz vucut ona gore tepki verir(mesela kas kaybedebilirsiniz), yapitasi verip spor vermezseniz bu sefer de ona gore tepki verir(kaloriyi depolamaya calisir).

tl:dr: vucudunuzu taniyin. kac kere yediginiz, hangi saatte yediginiz pek onemli degil vucut kendini zamanla ona uydurur, ayarlar.

bu arada yag yakmak icin enerji harcayan bir vucut sart, enerji harcamak icin de belli miktarda kas sahibi olmak sarttir. vucudunuzda cok az kas varsa cok az enerji harcarsiniz. ona gore beslenin.
  • idexo  (26.01.17 12:56:54 ~ 12:59:42) 
Ne çok tok ne de aç.
Aç olursan kan şekerin pek güzel hareketler yapacak gözlerin kararmaya başlayacak. Faydadan çok zarar görmeye başlayacaksın.
Örnek olarak kickboks milli takım programları bile sabahın köründe hafif bir kahvaltı ve yaklaşık 2 saat sonra antrenman şeklinde başlar.
  • d e j i n  (26.01.17 13:30:31) 
Teşekkürler bilgiler için.


  • jedijedi  (26.01.17 15:04:32) 
@dejin +1.


  • ada meltemi  (26.01.17 15:04:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.