[]

El yapımı kokulu taş vs. kokulu sabun

Selam canımlar,
İnternette iki gündür el yapımı sabun/taş araştırıyorum. Yeni bir hobi edineceğim için çok mutluyum :) Malzemeleri sipariş edip başlayacağım ancak birkaç sorum var, işin içinden çıkamadım.
1- Silikon kek kalıpları da kullanabilir miyim? Yoksa illa ki sabun kalıbı/taş kalıbı adı altında satılan silikon kalıplardan mı almam lazım? Kek kalıpları kullanılırsa maliyeti oldukça düşürebileceğim. Silikon kek kalıbı da olur mu, olsun lütfen. :(
2- Sabun veya taş hangisinin yapımı daha kolaydır, yani kolaydan ziyade hangisinin yapımında daha az ürün heba ederim (ilk denemelerim başarısız olabilir, kalıptan çıkarken kırılır diye korkuyorum.)
3- Ben internetten de model baktım ancak bazı modellerin yüzeyinin boyanması daha iyi olur, yüzeyi boyamak için ne kullanıyoruz? Akrilik boya mı olacak?
4- Siz olsanız sabun yapımını mı yoksa taş yapımını mı tercih ederdiniz? Ben en son minik keselere koymayı düşünüyorum, rayihası hoş olursa çamaşır çekmecelerinde kullanabilirim sanırım.

Bu sorularımı aydınlatırsanız hemen bugün sipariş vereceğim, çok heyecanlı! :)
Eyyorlamam bu gadar.
Teşekkürler.

 
bu sabun taş furyasının ilk çıktığı dönemlerde yılbaşı hediyesi olarak arkadaşlarıma yapmıştım. son derece keyifli ama bir kez yapınca :)

evet silikon kek kalıplarını kullanabilirsin,çok güzel olur.
sabun daha maliyetli ve uğrastırıcı, sabun kalıbı satın alıp kokusunu,boyasını koyup benmari usulü eritiyosun falan uzun iş, üstelik bi süre sonra olduğu yerde nemleniyor üzeri toz topluyor. çirkinleşiyor. ben taş yapmanı öneririm, bunun için satılan kokulu taş tozlarından alma boşuna,boyacıdan alçı al içine koku koyarsın çok daha güzel oluyor. harcı karıştırırken bir tutam tuz koymanı öneririm. daha sağlam oluyor. ayrıca alçının çuvalı 10 lira gibi rakam.
yüzey boyamak için akrilik boya olur. ama boyarsan verniklemeden çamaşır çekmecende kullanma.
kolay gelsin.
  • denef  (26.01.17 11:24:23 ~ 11:48:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.