[]

PTT yurtdisi kargo

merhaba,

yurtdisina giden bir pakedim 19'undan beri istanbul basaksehir'de "İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM "da gozukmekte ama yurtdisina sevk edildi ibaresi bulunmamakta. merak ediyorum acaba kargoda bir sorun mu var yoksa sadece guncelleme problemi mi ?

daha once boyle birsey basina gelen var mi?

sevgiler

 
PTT Kargo'nun arada güncelleme yapmaması söz konusu olabiliyor. Fakat söz konusu birimin adına kadar iyice elimizde olduğundan telefon ile bir sorgulama yapmaktan zarar gelmez diye düşünüyorum.

Gördüğüm kadarıyla telefon numaraları (0212) 465 55 19 olarak geçiyor; bir şansını dene istersen yarın.
  • tel tokasini duzelten samuray  (26.01.17 03:33:55) 
tesekkurler.

internet uzerinden basvuru yaptim dun, bugun de cevap yazmislar iskayet no'su XXXX diye.

cevapta 3 gun bekleyin, oynama olmazsa tekrar yazin demisler, ama soyle bir baktim verilen adresteki sikayet sayfasina, cevap verilecek bir bolum de yok. yeni sikayet no'su mu acacagim bilemedim. daha once en fazla 3 gun bekliyordu, bu sefer ilk defa 1 haftadir beklemede.


bir de bilen var mi, bu yurtdisina giden kargolar ucak ile mi gidiyor yoksa gemi ile mi ? zira ucakla giden kargolarin 1 hafta beklemesi pek normal gelmiyor bana.
  • anne ben geldim ben godot hayirsizin  (26.01.17 03:47:14) 
Ucakla gidiyor ama guncellemeyi zamaninda yapmiyorlar. Ayrica bazen kargolari biriktirip yolluyorlar. Yani Pim'de olmasi, bugun yarin gider anlamina gelmez. Alici ulkeye giris yaptiktan sonra, ptt genelde sadece aliciya ulastiktan sonra guncelleme yapar. Yani, bir guncelleme yazmamasi, bir sey ifade etmez. Mutlaka hedef ulkeye varir. Yuzlerce kez bu islemi yapmis biri olarak, tavsiyem sabirla beklemeniz ve oncelikle gonderdiginiz ulkenin kendi web sitesinden tracking yapmaniz.. Mesela almanya ise deutsche post, macaristan ise magyar post diye google'da aratin ve kendi lokal sitelerinden takip edin. Basima sadece 1 kez kaybolma olayi geldi. O da Brezilya'ya giden bir kargoydu. Guney Amerika genelde sorun yaratir. Sikayetlerden filan da tabii ki bir sonuc alamadim. Avrupa veya Amerika'ysa hic sorun olmaz, merak etmeyin. Giden ulkenin posta servisinden takip edin.


  • baykus  (26.01.17 10:23:51) 
Özellikle hızlı uçak gönderisi olarak seçmediyseniz bekletilip toplu halde yine uçakla göderiliyor.


  • osmanyueksel  (26.01.17 13:53:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.