[]

Çalışırken Hukuk'ta Master yapmak

Öncelikle 20 küsur sene önce işletmeden mezun oldum. Gayet iyi bir işim var. Öte yandan işim hukukla dirsek temasında olmamı gerektiriyor. Zaten senelerdir sözleşmeler olsun, anti-trust yasaları olsun iç içeyim. Diyorum ki, halen full-time çalışırken örn. özel bir üniversitede hukuk master'ı yapabilir miyim? Sınavsız, sadece tez yazarak filan mümkün müdür? Bir de onca sene sonra bana şu sınava gir seni öyle alırız master programına mı diyorlar, süreç nasıldır?
Ne dersiniz?



 
hukuk yüksek lisansı için hukuk mezunu olmak gerekiyor. istisna tanıyan üniversiteler var mıdır, ya da istisna tanınabilecek bir kural mıdır bilmiyorum.
bir de tam olarak size ne katacak o yüksek lisans, onu bir düşünün. emek/performans olayı yani.

  • vejeteryanvampir  (25.01.17 18:58:03) 
Hukuk yuksek lisansi icin hukuk mezunu olmak gerekmiyor. Ama alim yaparken atiyorum 48 kisi hukuk mezunuysa 2 kisi hukuk disi bolumden mezun oluyor genelde. Tabii bazi universiteler ille de hukuk mezunu olsun diyebilir, ilana bakmak lazim.

Alim yaparken genelde hangi alansa o alanda genel sorular iceren yazili bir sinav ve gecerseniz mulakat yapilir.

Sinavsiz master yoktur. Sinav olmasa bile sinav yerine gececek makale yazdirilir. Istanbul Uni. icin durum soyleydi: asgari ders devamliligi + sunum + vize + makale (finale sayildigi olur) + final.

Tabii vakif universitelerinde daha kolaylastirilmis olabilir ama yine de duzgun bir universitede yapilacaksa calisirken yurutmek zorlar.
  • rusyalı kozmonot  (25.01.17 20:36:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.