[]

trafik kazasında kusur oranı sorusu

selamlar..linkteki videoda tüm suç arkadan çarpan araca mı ait? önde park halinde olan ama gerekli önlemi almayan araca suç çıkabilir mi ? sadece 5 metre gerisine zincir kutusu konulmuş. normalde en az 30 metre gerisine bir reflektör konulması gerekmiyor mu?

yoksa yasalarımız arkadan vuruyorsan %100 suçlusun mu diyor ?

tırın önüne makas atan araç fren yapsa veya sinyal verse en azından arkadan gelen araçlara bir uyarı olurdu. tehlikeli sürüşten dolayı ona da bir suç çıkabilir mi?

www.youtube.com

 
arkadan vuran suçlu takip mesafesini korumamış. ayrıca bence suren kişi acemi orda nasıl duramıyor bayağı mesafe var.


  • sizofren06  (25.01.17 11:02:54) 
@sizofren06 kamera geniş açılı olduğu için normalden daha uzakta gösteriyor mesafeyi.


  • jepa  (25.01.17 11:21:05) 
Takip mesafesiyle ne alakası var anlayamadım? Emniyet şeridi yok mu orada hocam, o araçlar neden bildiğin yolun ortasında durmuş? Uyarı işareti yok ayrıca.

Araç içi kameraları bu nedenle seviyorum işte. Eşim düz yolda giderken önceki araca vuruyor. Adam diyor ki -sen bana vurdun, öde parasını-. Akşam gidip evde kamerayı izliyorum ve o arabanın geri kaydığını görüyor ve paramı alıyorum.

Burada suçlu bence karşı taraf. Trafik polisi arkadaşa izletip ayrıca bilgi vereceğim.
  • teknikekip  (25.01.17 11:29:19) 
vuran kişi hayal kuruyodu galiba zira frenn mesafesi var. öndeki aracın kusuru var ama bu arkadan çarpanın suçunu hafifletmez.


  • cekilmis gayfe  (25.01.17 11:29:21) 
eğer otoyolsa duran araçlar suçlu, şeritte durulur mu ak, hem de gece vakti.

Arkadan çarpan da azcık mal, önünü görmeden bodozlama dalıyor, tır yüzünden kaçacak yeri kalmıyor, o da kaşınmış azıcık.
  • kimlanbu  (25.01.17 11:36:05) 
arkadaşlar arkadan vuran mal benim :) yer ankarayı bilenler için istanbul yolu..öndeki araç aniden sola kırınca son anda fark ettim..dikkatsizdim kabul ediyorum. fren yapmama rağmen duramadım yanımda da tır vardı. sigortacıma gösterdim sen suçlusun dedi istersen önümüzdeki yıl sigortanın artmaması için karşı tarafın hasarı ödeyebilirsin dedi. ben de karşı tarafın 200 tl'lik hasarını ödedim..tampon ve far aldık şahin marka araca.

benim araçta çok masraf çıktığı için bir araştırayım dedim..aslında ödemeseydim tutanağı devreye sokardım ama şimdi tutanağı devreye sokacağız bir de sonuç alamazsak daha kötü olacak. ne yapacağım bilmiyorum
  • jepa  (25.01.17 11:44:55 ~ 11:47:11) 
öndeki kırmızı araba resmen tuzağa düşürmüş salağı:) ben de yapmayı çok severim bunu. yolda giderken önümde çukur falan varsa teker çukura girecek şekilde sürerim ve tam çukura gelince kaçarım çukurdan, sonra dikizden arkamdaki salağın çukura girişini seyrederim. bu arkadaş bir seviye daha yukarı taşımış, beğendim.


  • bobinhoo  (25.01.17 11:55:57 ~ 11:57:06) 
@bobinhoo sana çok güzel şeyler söylerdim ama sonucunda atılırım buradan. Arkadaki aracı tehlikeye düşürerek aslen bir trafik canavarı olduğunu alenen beyan etmiş oldun. tebrik ederim.

Ben o durumlarda dörtlüleri yakarak arkadan geleni uyarıyorum. Azıcık insanlığın varsa sen de aynısını yaparsın. sevgiler.
  • teknikekip  (25.01.17 12:02:47) 
geçmiş olsun diyeyim, baştan desene video bana ait diye skldjfg :))

aşağıdaki linkte aşağılara doğru senin yaşadığına benzer "arıza yapmış araca arkadan çarpma" senaryosunda suç oranları anlatılıyor.

sonekspertiz.com

Duran araçlar en az 30m mesafede reflektör koymalılardı, avukat tanıdığın varsa buradan bir şansını deneyebilirsin. Geçmiş olsun

fertci.blogcu.com
  • kimlanbu  (25.01.17 14:19:37) 
hacı bütün kusur sende sağlama yapılmaz. sağlama yaparsan sürücüler seni görmez. ayrıca yolun ortasında durmamışlar kenarda durmuşlar. bozulmuştur bir şeyler olmuştur. dörtlüleri yakmış adamlar..


  • gotic  (25.01.17 14:24:54) 
@gotic suçun büyük kısmının bende olduğunu kabul ediyorum zaten. ama arızalanan veya kaza yapan araçların minimum şu kadar geriye reflektör koyması gerekir gibi kural yok mu onu merak ediyorum..adam reflektör de koymamış zincir kutusu koymuş 5 metre geriye..bir de burası yoğun ve hızlı akan ankara'daki istanbul yolu..

eğer ben öndeki aracın yerinde olsam mutlaka fren yapar dörtlüleri yakıp arkadakileri yavaşlamaları için uyarırdım ama namussuz sanki rallide makas atıyor tırın önüne :)
  • jepa  (25.01.17 14:38:25) 
@jepa

Polis arkadaşa sorduk; Trafik Cezası Madde 52/1-b: Araçların hızlarını, aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak.... nedeniyle suçlu olan sen oluyormuşsun.
  • teknikekip  (25.01.17 14:42:29) 
@jepa doğru dedin onlar da reflektör uyarı işareti falan koymaları lazım. ama belki de o anda bozuldu arabaları. tam arkaya gidip reflektörleri koyacaklardı. trafiğin sakinleşmesini falan bekliyorlardı... ben ömrü hayatımda şunu gördüm makas atan araba varsa kesinlikle kenara çekip makasçı arabanın gözden kaybolmasını bekleyeceksin.


  • gotic  (25.01.17 19:34:31) 
@jepa orada ne olursa olsun girermişsin kardeşim :) takip mesafesi önemli. gerçi gördüğün an frene koysan yine dururdun. biraz nazlı basmışın frene bence. geçmiş olsun.


  • cekilmis gayfe  (25.01.17 19:57:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.