[]

no country for old men? (spoiler)

filmi yeni izledim. anlamadığım, kafama takılan bazı noktalar var. spoiler içerdiğinden filmi izlemediyseniz burdan sonrasını okumayın.

1- anton çöldeki olay yerine giderken iki adamla birlikte gidiyor hani şu vericiyi alıp vurduğu iki adam. bu adamlar anladığım kadarıyla şu gökdelendeki masabaşı elemanın(ismini hatırlamıyorum filmde de geçmedi sanırsam) adamları. bu adamlar neden anton ile bağlantı kuruyorlar?
2- moss regal motelde 138 nolu odayı kiralayıp, alışverişe gidip geldiğinde kiraladığı odada neden başkaları kalıyor? yani başka oda yok muydu da onun odasında kalıyorlar? kalan adamlar meksikalılardı. llewelyn ile bir bağlantıları yoktu. yani varsa bile orda kaldığını nerden biliyorlardı?
3- ilerleyen sahnelerde gökdelende masabaşında çalışan adam carson ile konuşurken satıcıların malı polise kaptırdığını söylüyor. burda bahsedilen mal ilk sahnelerde mossun olay yerinde bulduğu uyuşturucular sanırım. bunları polise kaptırdığını söylüyor ama o malı meksikalılar almıyorlar mı? çünkü şerif atla olay yerine gelince uyuşturucu yok ortalıkta. hatta kamyonetin teknesine elini sürüp bakıyor.
4- moss ağır yaralandıktan sonra hastanede gözlerini açınca carson ile karşılaşıyor. carson mossu nasıl buldu? paranın mossta olduğunu nerden biliyor?
5- carson mossun attığı para çantasını bulduğu halde neden almıyor?
6- mossun karısı ve kaynatası taksideyken arkasındaki meksikalılar nerden çıktı? niye takip ediyorlar? sonrasında takım elbiseli meksikalı yaşlı kadından bilgi alıyor. mossu vuran meksikalılar bunlar mıydı?

filmi atlayarak izlemişim gibi, çok anlayamadım. tamam bazı olaylar, karakterler bir şeyleri yansıtıyor ama dediğim gibi tam anlayamadım. bu noktaları aydınlatabilirseniz sevinirim.

 
filmi izleyeli çok oldu ama hatırlamaya çalışayım. kendi yorumlarımı ve çıkarımlarımı içerir.

1- anton bu tür işler için kiralanabilen birisi. başta kendisiyle anlaşıyorlar ama anton ortadaki kayıp paraya göz koyuyor.
2- orada pas geçilen bir kısım var. llewelyn bu adamları ayarlıyor.

filme, meydana gelen olaylar silsilesindeki kesitleri izliyormuş gözüyle bakınca taşlar yerine oturmuştu bende.
  • zgrydn  (25.01.17 09:10:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.