[]

Bursaya gideceğim.

bu ayın 30'unda gidip, 3 kişi gezmeyi düşünüyoruz. 4 gün gibi bir süre belirledik . uludağa çıkılacak kayılacak vs ama nasıl olacak hiç bir fikrim yok .gezme konusunda çok cahilim
arabayla mı çıkalım yoksa şehirde otobüsler mi var bırakalım mı arabayı ?
benim ilgimi yemek kültürü çekiyor çok pahalı mekanlar hariç en lezzetli nerede ne yenir Bursa'da ?(alkolsüz)
son olarak bıçakçılar çarşısı gibi yada el yapımı bıçak üreten bir yerler var mı ? (hediye alınacak)

 
Arabasiz uludag'a cikis sikintili. Yenikapi'dan ido'nun arabali vapuruyla gelirseniz daha iyi olur bence. Mudanya'da tarihi yasayanlar borekcisi'nde kahvalti etmenizi öneririm (bizim mekan diye demiyorum mudanya'da meshur bir borekci). bunun haricinde heykel'deki iskender'de iskender, kayhan carsisinda pideli kofte, muhtelif yerlerde cantik yemek icin ilk aklima gelenler. bicakcilar carsisi var ama nerde bimiyorum.


  • monty python  (24.01.17 19:01:03) 
Uludağ'a teleferik ile çıkabilirsiniz, daha eğlenceli olur.
İskender için de onedio'da Bursa'da yenilecek yerler diye bir sayfa vardı, ona bakın derim, Orjinal İskender restoranı pahalıdır, kişi başı 40-50 lira tutar sanırım, onun yerine az kişinin bildiği güzel iskendercileri araştırın, küçüksaray'da pideli köfte yemenizi tavsiye ederim, heykel'den tophaneye çıkan yoldadır. Bir de kapalı çarşı yakınlarında salaş bir cantıkçı vardı sorarsanız gösterirler muhtemelen.

Pirinçhan ve kozahan'da mutlaka bir çay için,
Özdilek'den (Yalova yolundaki) havlu satın alın,
Özdilek'de su böreği yiyin
Bıçakçılar çarşısı Ulucami yakınlarında,
Heykel'deki şehir müzesini gezin

Bunlar da zaman kalırsa yapacaklarınız olsun.
Mudanya'yaya gidin
Cumalıkızık'a gidin
Otomobil müzesini gezin
  • gezegen olan pluton  (24.01.17 20:53:21 ~ 20:55:20) 
Daha dün Bursa'dan geldim. Budo ile gidiyorsan F3 otobüsü var, budodan teleferiğin dibine kadar gidiyor. Biz idoyla gitmiştik, heykel'e kadar 80tl tuttu. Bence çok gezmeyecekseniz arabaya gerek yok.

Yine heykel'de Bursa iskender diye bir yer var. Benim hayatımda yediğim en iyi iskender. Herkes kapısında sıra bekliyor, küçük mavi bir mekan. 1 porsiyon 29tl. Bence kalitesi fiyatının çok üstünde, İstanbul'da o kalitede bir iskender yiyemezsin. Aynı iskendercinin kardeşi var, ama ayrılmışlar, aynı güllüoğlu gibi. İsmi uludağ kebapçısı. O da kent meydanı avmnin orada, taksiciler biliyor.

Bursa'da dolmuş taksiler çok yaygın ve büyük arabalar değiller, beyaz paliolar ama dolmuş taksi. Buradaki gibi canavar değiller, her yere 2,25 veriyorsun.

Teleferikle çıkın dağa, aşağı yukarı 25 dk sürüyor. İniş çıkış 30tl, öğrenciysen 27tl.

Kayak için orada kiralama yerleri var, ama pahalı, ben boardu tarkan diye bir yerden kiraladım, 50tl. Kar eldivenine 25tl istedi kiralamak için. Yan dükkanda 25tlye satın aldım. Hatta istersen bendekini sana satarım. Sadece bi kere giydim orada.

Bunun dışında kar montu ve kar pantolonunu polis evinden kiraladım, ama tanıdığımız vardı. Tanıdık olmadan olur mu bilmiyorum. Orada mont ve pantolona 25tl verdik, kayak da kiralayabilirsin olursa.
  • denlar  (24.01.17 21:18:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.