[]

Isınma Sorunu.

Öncelikle iyi aksamlar,
Apartman olarak geçen sene doğalgaza geçtik fakat bizim evde olan bazı durumlardan dolayı ve dogalgaza geçmenin pahalı olmasından dolayı dogalgaza gecmedik henüz.Evde biraz büyük olduğu için elektrikli sobalarla ısınamıyoruz ailecek.Bu kışı sıcak geçirebilmek için nasıl bir çözüm bulabiliriz?
Lütfen yardımcı olun.


 
Sıcak su torbası kullanma alışkanlığı edinin.


  • kargn  (24.01.17 01:50:22) 
elektrikle ısınmada en verimli çözüm inverter klimadır. ancak klima da dış ortam ısısı belli bir derecenin altına indiğinde çalışmaz. verimli ve iyi klimalar 2500 liranın üzerindedir.


  • orpheus  (24.01.17 02:01:24) 
bende de var ayni sorun ve ogrenciyim :)

cozum; dogal yalitim :) kapi-pencere kenarina sunger cekin. kapi altlarina kum torbasi gibi seyler koyun havayi gecirmez. bi de kat kat giyinin :) mutfakta su kaynatin isisi etkiliyor odanin sicakligini az da olsa. eviniz gunes aliyorsa gunes aldigi saatlerde tul perdeyi dahi acin, bayagi etkili.
  • superfluid  (24.01.17 02:12:29) 
En önemli şeylerden biri pencereler. Pencerelerden hava geçiyorsa önce kenarları bantlamak, hava girişini minimuma indirmek, perdeleri camın mermerine koymak yani pencere ile perde arasında kalsın mümkünse hava. Hiç olmadı karton ile camları kapatın

Yatakları camlardan uzağa konumlandırmak

üç kat battaniye ve yorgan ile yatmak aradaki hava boşluğu soğuğu önleyecektir.

Yatmadan önce odayı ısıtmak. yatağı sıcak su torbası ile ısıtmak

3-4 saatte bir uyanarak ısıtıcıyı açıp odayı tekrar ısıtmak. Sıcak su torbasını tazelemek.

Gereksiz odaların kapılarını kapatmak kapı altlarına soğuk geçmemesi için bez koymak

Genelde aynı odada bulunursanız çok daha ekonomik olur.

Çay kahve çorba içerek içinizi ısıtabilirsiniz.

Terliksiz ve 2 kat çorapsız dolaşmayın

içlik ve yün atlet giyin.

Banyodan sonra çıkar çıkmaz kalın bir bornoz ile hemen kurulanın ne kadar çabuk kurulanırsanız hasta olma ihtimaliniz azalır.

Yerde halı olmayan kısımlara boşta halı var ise serin.

Uyurken kafanızı soğuktan korumak için bere takarak yatın.

Üşüdüğünüzü hissettiğinizde hareket edin.

Bunları yaparken yapacağınız en önemli şey asla ve asla TERLEMEYİN. terlerseniz üşürsünüz. Kalın kıyafetler ile terlediğinizi hissederseniz çıkarın. yorgan altında terlediğinizi hissedereseniz hemen açın ısıtıcının önünde durmayın. sıcak su torbası ile kendinizi terletmeyin. Terlemediğinizden eminseniz uykuya dalın. Terler iseniz hemen kıyafetleri değiştirin. Bu konu çok önemli.
  • tekila shot bardağı  (24.01.17 02:19:23 ~ 02:25:22) 
öğrenci evinde aynı durumdayken yağlı radyatör kullanmıştım, faydalı olmuştu. evi komple ısıtmaya çalışmayın, başaramazsınız. ortak alanı sürekli ısıtın, uyku zamanınıza yakın yatak odalarını kabul edilebilir seviyeye kadar ısıtmaya çalışın.

giyinip soyunma ve duş kısmı biraz çileli olacaktır. kolay gelsin artık ne diyim.
  • zgrydn  (24.01.17 02:44:18) 
madam coco'da 50 liraya battaniye satılıyor ondan al iyi ısıtıyor.


  • follow rivers  (24.01.17 07:25:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.