[]

Şeriatçı Dinciler Irkçılığı Totolarından Anlamıyorlar Mı?

Bu akşam iş sonu ayaküsü departmanlar arası yapığımız bir muhabbete dinci Naif diye biri girdi ve aşağıdaki şu saçma konuşma oldu. sizcede bu şeriatçı dinciler ırkçılığı totolarından anlamıyrlar mı?

-japonların beyzbol sevmesi beni ilgilendirmez ben Türk'üm. Ben futbol, basketbol oynarım.
+bi saniye bi saniye peygamberimiz ırkçılığı yasaklamıştır.
-ırkçılık ne alaka. japonlara kötü bişi söylemedim ki
+yok Türk'üm dedin, oysa müslümanlar arası ırk üstün değil, üstünlük takva ile ölçülür. arap ile acemin birbirine üstünlüğü yoktur.
-olum ne saçmlıyosun ben sadece Türk'üm futbol severim dedim.
+bizi bir yapan tek yapan değer ümmet olmamız. Türk demek islam demektir. islam olmayan Türk olamaz.
***bu arada baya ben buna giydirddim ne saçmalıyon amk un arapçısı dedim sen ya falan burayı geçiyorum
-peki sen israil i ve yahudileri seviyo musun? onları sevmesen bile yok olmasını isemezsin dedim çünkü sen ırkçı değilsin.
+israil zulüm getirdi filistinli gardaşlarımıza yok olmasını isterim falan dedi.
ulan dedim senin bu yaptığın ırkçılık, benim Türk'üm demem değil.4

ya bunlar şaka mı nerede eğitiliyorlar? adamlar kendine Türk'üm diyemiyor, takva makva falan diyorlar. ki konuştuğumu< konu din falan da değildi. sinirim bozuldu akşam akşam. ulan Türk'üm de diyemicez bunlara kalsa.

 
(bkz: ümmetçilik)


  • microfiction  (23.01.17 21:04:46) 
tartışırken harcadığın vakte, yıpranan sinirlerine yazık. bunlar neyi düzgün anladı ki bu konuyu düzgün anlasın. uğraşma yav he he de geç.

ırkçı falan da değilim ha, tiksinirim hatta.
  • issiz karga  (23.01.17 21:09:30 ~ 21:09:40) 
medeni bilgiler'de atatürk şöyle demiş:

"arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne arapların, ne aynı dinde bulunan acemlerin ve ne de mısırlıların vesairenin türk’lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi. bilakis, türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. bu pek tabii idi. çünkü muhammed’in kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde şamil bir arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu. bu arap fikri ümmet kelimesi ile ifade olundu. muhammed’in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa, hayatlarını allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasr etmeğe mecburdular. bununla beraber, allah’a kendi lisanında değil, allah’ın arap kavmine gönderdiği arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. arapça öğrenmedikçe allah’a ne dediğini bilmeyecekti. bu vaziyyet karşısında türk milleti birçok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde kuran’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler."

bu eleman da beyni sulanmış hafızlardan herhalde.
  • philus  (23.01.17 21:21:43) 
olay hangi medresede geciyodu?


  • rentts  (23.01.17 21:34:54) 
Öncelikle, "şeriatçı dinci" anlam bozukluğudur. Dinsiz şeriatçı olmaz zaten.

İkincisi, tartışmanızın nedeni ne senin ne karşıdakinin bilmemesi.

Peygamber ırk yok dememiştir. "Arabın Aceme, acem'in araba üstünlüğü olmadığı gibi siyahın beyaza, beyaz'ın siyaha üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvadadır" demiştir.
  • pomknos  (23.01.17 22:50:06) 
@pomknos, işte o şeriatçı herifte senin yazdığını söyledi bana ama ne alaka. Ben Türk'üm futbol oynarım dedim. Adam ben Türk üm demeyi ırkçılık algılıyor sanırım .


  • denizaya  (24.01.17 12:52:46) 
ümmet fikri özünde bence de arap milliyetçiliği içeren bir şey. sonuçta islam dininin o kadar büyüyeceğini tahmin edeceklerini sanmıyorum. hac olayını düşünün mesela. en fazla arabistan'ın diğer kabilelerinden insanların gelmesi için düşünülmüş bir ibadet. ancak islam'ın "başarılı" cihat anlayışı olayı değiştirdi.

soruya cevap olarak da dinciler türklüğü kabul etmezler elbette. varsa yoksa arap
  • burya  (24.01.17 13:07:07) 
inançlı bir müslüman olarak yazıyorum. yusuf islam'a ait olduğu söylenen güzel bir laf var, "müslümanlara baksam, islamı seçmezdim" diye. günümüzde islamiyeti yaşadığını zanneden çoğu insan aslında uydurulmuş/değiştirilmiş sünnetlerden oluşan bağnaz bir inanca bağlı durumda maalesef. bu zamanın müslümanlarının bu içler acısı durumu geçmişten bu yana beklenen bir tablo. zaten islamiyete göre kıyamet müslümanların üzerine kopmayacak. buradan ne anlıyoruz? islamiyet azalarak yok olacak, sonrasında ise dünya :) sünnetçi, cihatçı, din elden gidiyorcu vs. tipler az inançlarıyla ilgili kitap kurcalasa islamiyetin şu durumunun normal olduğunu idrak edecekler ama nerede? en büyük zararı onlar vermedi mi zaten islama ve dünyaya? şu an en iyi müslüman, sessiz sedasız bir köşede dinini yaşayan müslümandır kanımca.

size tavsiyem bu tip insanlarla çok münakaşaya girmemeniz. özellikle bu tiplerin iç dünyası türlü sapkınlık ve fitne ile doludur. mümkünse arkadaşlığınızı bile kesin, iyi niyetli bir insan olduğunu bile düşünmüyorum zira. ne diyelim, Allah ıslah etsin
  • fatihdr  (24.01.17 13:25:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.