[]

Enpara.com 'un durumu

Son durumlardan sonra (nerdeyse butun artıların budanması) (ve tabiki makas)
ben pek iyi hissetmiyorum enparanın gidisatı ve geleceği konusunda.

siz?

 
iptal ettim geçen hafta cuma, avantajı çok azaldı, gereksiz hesaba gerek yok.

edit: maaş hesabımdan eft havale kredi kartı hiç bir şekilde masraf alınmıyor, platinum kart verdiler, sıfır ödeme yapıyorum. bunu göz önüne alarak söyledim, yoksa eft'ye para verilmemesi bile yeterli doğru o konu. ama diğer avantajları bence azaldı ilk çıktığı dönemlerle kıyaslanamaz bile. daha önceki denemelerde de gördük ki bankalar bu tarz girişimlerin diyeyim arkasında durmuyor. illaki dengeye getiriyor bir yerden sonra.
  • atalet momenti  (23.01.17 20:48:58 ~ 21:40:08) 
Sırf masrafsız eft için bile devam edilir.
Apple Store % 20 az ama hiç yoktan iyi.

  • orta sahanin beyni  (23.01.17 20:58:46) 
abi makası fazla mı ya enpara'nın? ben öyle düşünmüyorum. kur birden fırladığında veya düştüğünde donduruyorlar ki bence normal


  • burya  (23.01.17 21:01:11) 
Önceki artısı dediğin sadece %50 indirim vardı, aylık maksimum 25 TL veriyordu. 2,5 yıldır enpara kullanıyorum; %50 kampanyasından toplam 60 TL iade almışım. Buna karşın 500'den fazla para transferi yapmışım, 1000 TL civarı avantajı olmuş, hesap işletim ücretinden de 250 TL ödemekten kurtulmuşum. Ayrıca hesaptaki paraya günlük faiz veriyor.

Benim için hesap işletim ücreti almaması, ücretsiz para transferi yapabilmem, makul seviyedeki döviz makası (birçok bankaya göre hala uygun bir makas var bence, her an her zaman olmasa da), ayda bir diğer atmlerden ücretsiz para çekebilmem yeterli özellikler.

Maaş hesabı dışında bunları sunan sadece birkaç alternatif var (cepteteb, nuvo, kuveyttürk - hatta kuveyttürk'te günlük faiz filan yok sanıyorum), o yüzden ben kullanmaya devam ediyorum..
  • neyehbe  (23.01.17 21:01:41) 
spotify indirimi için devam edilir, aylık 7.5 lira ile 5 kişiyi de bağlayabiliyorsun. ayrıca yılda 1-2 kez babil kitap indirimi yapıyor. Muadili Cepteb'in yemeksepeti dışında başka indirimini görmedim. Kullanım kolaylığı, müşteri ilgisini düşününce bence hala dijital bankacılıkta en iyiler.

unuttum söylemeyi, her ay bir kere başka banka atm'lerinden para çekme de artısı.
  • gezegen olan pluton  (23.01.17 21:09:03 ~ 21:22:21) 
Ben de enparanın düzeleceği konusunda umutlarımı yitirdim. Buna rağmen kullanmayı düşünüyordum ancak son aylarda yaptıkları şark kurnazı türü hareketler (ani kur hareketlerinde sistem kilitleme, şikayetler ve tepkiler sonrası bundan vazgeçip makas aralığını hem kalıcı hem de ani hareketlerde daha da açmak, kampanyalarını birer birer bitirmek... daha sayayım mı?) beni neredeyse tamamen soğutmuş durumda.

Doğru, halen google play vs. kampanyaları devam ediyor ama %20'ye düştükten sonra hiçbir anlamı kalmadı. Hangimiz ayda telefon uygulamalarına 100 TL harcıyoruz da %20'nin bir manalı getirisi olsun? Geriye ücretsiz eft vs kalıyor ki onun da alternatifleri mevcut.

2 seneden fazla süredir severek kullanıyordum ancak zorla tiksindirtti kendinden. Böyle giderse geleceğini de iyi görmüyorum.
  • skooma  (23.01.17 21:10:58) 
Ben havale ve eft ücretlerinin olmaması, fatura ödeme konusunda hemen her kurum ve şirketle anlaşması bulunması sebebiyle hala severek kullanıyorum.

Çağrı merkezinin hızlı cevap vermesi ve gerçek çözümler sunması da başka bir kullanma sebebim.

Şubeye gidin, ortalama bekleme sureniz 7 dakika, aidat kestik bir yıllık sözünüze puan olarak iade edelim, para transferinizi x ücret karşılığında gerçekleştireceğim, onaylıyor musunuz tarzı cümleler duymaktan bıkmıştım. O yüzden kampanyaların kısıtlanması, faizlerin düşmesi cok etkilemedi benim enparaya olan bakışımı.
  • md11  (24.01.17 00:56:37) 
Katarlılar geldiğinden beri diken üstündeyim. Teoride döviz çekilebilen atmleri olmasına rağmen gittiğimde para bulamayıp zor durumda kaldığım oldu. Bir gün o websitesindeki listeyi çıktı alıp atm atm gezeceğim sonra da arayıp küfredeceğim galiba.
Yine de bırakmaya hazır değilim, eskiden Kuveyttürk kullanıyordum dısarda soruşturma geçiriyorlar söylentisi oldu parayı çektim. Maaş hesabının sürekliliği kesin degil. Yine gün sonunda adres enpara, ama ilk zamanlar olduğu kadar iyi hissetmiyorum. :(

  • Sulfoxaflor  (24.01.17 08:05:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.