[]

İspanya vizesi

Merhaba. Bu yaz barselona'ya gitmeyi düşünüyorum. Max 5 gün civarı sürecek tatilimz. Program yaparken vize alım işlemini hangi aşamaya koymalı? Biletleri otelleri ayırtıp tatil tarihi yaklaşırken mi başvuralım, yoksa şimdiden başvurup Haziran için 5 günlük gideceğiz gibi bi ibare ile ayarlanabilir mi? Şubatta başvurduk diye adamlar marta mı verirler vizeyi?
Turla değil bireysel başvuracağız.



 
en erken 90 gün önce başvuru yapabiliyorsunuz zaten. şuanda başvuru yapamazsınız. seyahatten 1.5 ay önce başvurunuzu yapın.


  • paçalı don  (23.01.17 10:40:07) 
Seyahat tarihlerinizi zaten başvuru formunda belirtiyorsunuz. Adamlar da ona göre veriyor vizeyi. Acele etmenize gerek yok, İspanya en hızlı vize yerlerden biridir. Ben ilk İspanya vizeme seyahatten 15 gün önce başvurmuştum, 2 günde almıştım, sonrasında da hep hızlı çıktı.


  • razvan rat  (23.01.17 11:27:54) 
öncelikle zaten uçak biletiniz ve otel rezervasonunuz yoksa vize çıkmaz.

biz geçen sene 28 nisan barselona gidişimiz için biletleri ocakta aldık, bookingten iptal edilebilir rezervasyon yaptık ve 10 marta vfs global'den vize randevusu alıp başvurduk. 18 martta başvurumuz olumlu olarak sonuçlandı.

vize başvurusu yaparken en başa "ispanya başkonsolosluğu, vize bölümü, istanbul" adına bir dileçe yazıp, bu dilekçede gidiş dönüş tarihlerinizi, ne amaçla gittiğinizi ve söylediğiniz tarihler dışında ülkede bulunmayacağınızı belirtirseniz vize bölümünün işleri kolaylaşmış oluyor. biz bu dilekçede o yaz almanyaya falan da gitmek istediğimizi, o yüzden çok girişli ve uzun süreli vize istediğimizi söyledik, 3 aylık çok girişli vize çıktı.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (23.01.17 11:29:49) 
o kadar belgeye dilekçeye 3 aylık mı vize vermiş adamlar?


  • pinkpeony  (23.01.17 12:12:17) 
vfs 16 aralık'tan itibaren ispanya vizesine bakmıyormuş. (git: www.vfsglobal.com)

direkt olarak konsolosluğa başvurmanız lazım. link de burada; www.exteriores.gob.es
  • klassno  (23.01.17 15:04:23) 
Aa süper bilgi teşekkürler.


  • lost aci soyler  (23.01.17 15:14:12) 
hayır. vfs bakmıyor çünkü bls contact diye bir şirkete geçti artık. direkt konsolosluğa gidemezsiniz. linki burada: turkey.blsspainvisa.com


  • paçalı don  (24.01.17 08:17:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.