[]

marketler kendi markasini nasil uretiyorlar

Buyuk marketler ornegin migros, carrefour kendi markasinin isimleri ile urun satisi yapiyorlar mesela ay cicek yagi olsun, sut olsun, kahve olsun, cay olsun...vs daha uygun fiyata satiliyor.Benim sormak istedigim soruya gelince mesela migros kendi markasi adina kahve yaptirtmak istiyor gidip kahve uretimi yapan yerler ile mi gorusuyor yoksa kendisine ait kahve uretim yeri mi vardir bunlarin? Sistem ne sekilde isliyor?




 
dediğiniz sisteme private label deniyor. piyasada bildiğin üreticilere gidip kendi adlarına ürün ürettiriyorlar yıllık alım garantileri veriyorlar. bim lerde içtiğiniz karlıtepe maden suyu özkaynak tesislerinde üretilir mesela. kendi üretim tesislerini kurmuyorlar yani. büyük marketler sebze meyvede de o şekilde çalışıyor. çiftçiyle anlaşıyor bütün ürünlerini alıyorlar ama üretimede kalite kontrol anlamında müdahil oluyorlar.


  • oscar  (23.01.17 01:38:36) 
fason marka üreten firmalar var. bir veya birden fazla markaya ürün üretip etiketlerini basıyor. A fabrikasından migros markalı ürünler çıkıyor yani.

büyük firmalar yüksek hacimde üretim yaptıkları için maliyetleri küçük firmalara göre düşük. yani ıslak mendik için migros bir fabrika, peynir için başka bir fabrika kursaydı bunların hacimleri düşük olacağından karlı olmayacaktı. bu yüzden fason üretim yapan firmalara iş yaptırıyorlar. ama her sipariş veren firmanın kalite koşulları var. firma o markayı üretirken bu kalite proseslerini gerçekleştirmesi gerek. tabi ki aynı firmadan çıkan başka markalı ürünlerde bu kalitenin gözetilmesi şart değil. örnek bir çin firması, samsunga pil üretirken ürünler 100% test edilirken LG ye ürettiği pilleri 90% oranda kontrol ediyor olabilir. yani üretici firma ismi ürün güvenirliğinde bir anlam ifade etmiyor. çünkü fason üretici. önemli olan etiketteki isim. kalite standardını o belirliyor.

özet olarak, üretici firmaya değil ürün üzerindeki markaya güveniyorsan alabilirsin.
  • sttc  (23.01.17 01:41:23) 
paketleme farki, o kadar. normal kendi markalarini ureten yerlere gidiyosun bana da yap hocu uzerine benim logoyu bas sekilli olsun diyorsun. siparis miktarina gore fiyatta guzellikler yapiliyor. sonra raflara.


  • robokot  (23.01.17 01:59:58) 
Migros marka ton balığını Dardanel üretiyor, diğerleri de benzer şekillerde üretiliyor.


  • angelus  (23.01.17 10:37:46) 
Etiketlerde yazar , bilmemne A.S adina X tarafindan uretilmistir.


  • kuehles blondes  (23.01.17 11:23:43) 
taseron degil fason o.

taseron baska bi olay.
  • mobilemob  (23.01.17 12:54:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.