[]

ilk kez kopegim kacti, azginliktan midir?

parka giden yoldan cok fazla arac gectigi icin oradan tasmayla geciyoruz parkta da tasmasini aciyorum kopegimin. 5 aydir her gun ayni parka gittigimizden dolayi orayi cok iyi taniyor, adiyla seslendigimde parkin oteki ucunda bile olsa kosarak yanima geliyordu.

bugun parka girdik tasmasini cikarir cikarmaz geldigimiz yone dogru kosmaya basladi. en basta da dedigim gibi cok fazla arac gectigi icin dikkatli sekilde yakalayana kadar canim cikti. ecel terleri doktum resmen araba falan carpacak diye trafigi durdurdum.

kopegim(11 aylik erkek jack russell) acaba bunu ergenlik doneminde falan oldugu icin azginliktan mi yapiyor? kisirlastirmayi dusunmuyordum kopekleri cok miskin bir hale getiriyor diye, kisirlastirmali miyim?

 
dişi kokusu olabilir. başka bi erkek kokusu almıştır onun üstüne tekrar işemek için kaçmış olabilir. yemek kokusu bile almış olabilir. kısırlaştırınca hareketleri miskinleşecek kadar etkilenmiyor. benimki de küçük ırk, kısırlaştırıldıktan sonra da hala çok hareketli.


  • pide  (22.01.17 14:19:47) 
@pide yemek oldugunu sanmiyorum, 2 saat once falan yedi. zaten oyle yemege cok duskun degil, evin icinde et pisirsen yanina gelmez :D

kopeklerle falan oynarken hatta yemek yerken bile ben seslendigim an ne olursa olsun aninda yanima gelirdi. esek sipasini evladim gibi seviyorum basina bir sey gelse aylarca kendime gelemem; bugun inanilmaz tedirgin oldum bundan sonra tasmasiz nasil parka salacagim bilemiyorum.
  • ahoy kaptan  (22.01.17 14:25:35 ~ 14:27:11) 
nihayetinde hayvan bu. hep tetikte olmak gerekiyor. çok dikkatini dağıtacak uyaran çıkıyor. siz yine şanslıymışsınız benimkiler dışarda hiiiç iplemiyor beni. o yüzden tasmasız ve insan, araba vs olan yerde salmıyorum hiç, kısır olmalarına rağmen.


  • pide  (22.01.17 14:32:59) 
Bizimki kakası gelince yer bulmak için ya da kedi görünce kaçmaya teşebbüs ediyor genelde. Dişi bir köpeğin kokusuna gitmesi çok olası ama böyle başka sebepleri de olabilir belki.


  • ms brownstone  (22.01.17 14:38:51) 
bu aralar besiktas cevresinde sokaklarda normalden cok daha fazla kopek var, buyuk ihtimalle dediginiz gibi koku falan aldi onun pesinden gitti.
cok enerjik, cok oyuncu biz de buna cok alisigiz seviyoruz bu hallerini modu falan dusecek diye kisirlastirmiyordum. madem burda kopegi olan 2-3 kisi okuyor yazdiklarimi, sizce kisirlastirmali miyim benim maymunu?

  • ahoy kaptan  (22.01.17 14:44:04) 
endişeniz hareketlerinde azalmaysa hiç değişmiyor merak etmeyin. tek farkı heyecanlanınca erekte oluyordu benimki. kendisiyle emişiyordu :D şimdi böyle bi şey kalmadı. ama hala çok hareketli ve hala iz bırakmak için her yere işemeye çalışıyor, ama dişi görünce de çıldırmıyor. bunun dışında sağlık konusunda da prostat kanseri riskini azalttığını biliyorum. başka endişeleriniz varsa da bildiğim kadarıyla cevaplayabilirim.


  • pide  (22.01.17 14:53:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.