[]

bu aralar mal gibi dolaşan birine ne önerirsiniz?

valla en açık böyle ifade edilebilirdi. mal gibi.

şimdi ben üniversite sınavına çalışıyorum. son bir buçuk aydır da insan üstü bir çalışma temposu içindeydim. bir buçuk ay müthiş bir enerji, müthiş bir şevk.. anlatamam.

hedefleri bitirdim, iki gün önce yeni hedefler koydum. ama o da ne? sersem sersem dolaşıyorum. sanki şişe şişe içkiyi kafaya dikmiş öyle dolaşıyorum. gözlerim kapanıyor, odaklanamıyorum, sıcak basıyor, dikkatım dağılıyor..

şu an her şeyi denemeye hazırım yani.

özellikle sabahları. yahu saat 10'da deneme sınavı oluyoruz. okula sarhoş gibi gidiyorum, ayaklarım götürüyor. sınava giriyorum, soruları atlayarak okuyorum, derin düşünemiyorum sayısal soruları. halbuki önceden hepsini gözüm kapalı yapardım. hocalarım diyor senin neyin var, niye böylesin, neden düşüyorsun böyle..

spor demeyin de bu arada.. onun dışında her şey olur. ne yapayım, ne edeyim, kafamı nerelere vurayım?

 
3 gün hiç ders yapma. ygs kafasından çıkart kendini. sevdiğin şeyleri yap, artık neyse onlar onları yap. denemelere de girme 3 gün. toparla kafayı. sonra devam et.


  • reavelyn  (21.01.17 19:27:33) 
@reavelyn

vicdan azabından ölürüm o zaman. 50 gün mü ne kaldı zaten sınava. nootropil diye bir ilaç varmış. ondan alsam mı diye düşünüyorum.
  • tosiba  (21.01.17 19:29:35) 
dinlen. o kafa boşalacak.

bundan sonra da mümkünse her gün 1 saat spora ayır.
  • babilbaligi  (21.01.17 20:33:14) 
nootropili sara hastalarına veriyorlar manyak mısın? sakın alma doktor vermedigi muddetce.

Hicbir sihirli formul yok. çalısacaksın bro, az sık dişini.
  • anonymice  (21.01.17 20:37:23) 
@tosiba, hem şu an üniversitede öğrenciyim hem de benim de kendi öğrencilerim oldu. istiyorsan uzun uzun da açıklarım ama dinlenme öğrenmenin önemli bir kısmı. 3 gün değilse bile 1-2 gün kendine zaman ayırman gerekiyor.


  • reavelyn  (21.01.17 20:49:21) 
dinlen biraz. 3-5 gun dinlenmeyle bir sey kaybetmezsin, bu sinavda birikim onemlidir ve sagligin. uyku duzeninde bir sikinti varsa, onu duzeltmeye calisirsin. cok gec uyumaya gitme, 8den sonra yemek yeme; 7den sonra et tuketme. illa bir profesyonel spor yapmak zorunda degilsin. sabah yuruyusleri yapabilirsin, o surecte vucudun uyku halini ustunden atar, dikkatini toparlarsin. vitamin tabletleri alabilirsin, kimi insanlarda ise yariyor.

gelen basit bir hastaligin habercisi de olabilir bu durum, doktora da gorunmeyi unutma.
  • ubi dubium ibi libertas  (21.01.17 21:13:48) 
sürmenaj olmuşsun.. dinlen biraz bence de


  • shotgunwoman  (21.01.17 21:16:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.