[]

Gürcistan'da yaşam

Günlük yaşam yabancılar için nasıl? İnternetteki sorular "nerede ne yenir, neresi gezilir" tadında turistik sorularla ve Batum'a girip yarım saat sonra geri dönenlerin cevaplarıyla dolu. Ben 3-5 günlük tatil için sormuyorum. Oraya yerleşmek gibi bi planımız var ama mesela Kadıköy'deki sosyal yaşamımızı devam ettirebilir miyiz diye düşünüyoruz.

Mesela sinema, tiyatro alışkanlığı var mı? Avrupa filmleri gürcüce dublajlı mı, öyleyse gitmeye değmez bizim için. Film festivali, rakın kok gibi müzik festivali oluyor mu? Kumarhane ve fuhuş yaygın diyorlar ama ülkenin her yerinde mi yaygın yoksa sadece Batum'da mı?

Bi de İngilize yaygın olarak bilinen bi dil mi? Anadilim Gürcüce ama pek konuşamıyorum, sadece anlıyorum. Alfabelerini de seri şekilde okuyamasam da biliyorum. Eşimle birlikte gideceğiz ve o yabancı dil olarak sadece ingilizce biliyor. Buna rağmen Gürcülerle iletişimde sorun yaşar mıyız?

Tiflis' i düşünüyoruz yerleşmek için.

 
Gürcistan'ın neresi? Soru net değil. Sonuçta Ağrı da Türkiye, İstanbul da.


  • devilred  (21.01.17 17:58:07) 
Doğru, belirtmeyi unutmuşum, teşekür ederim.
Tiflis düşünüyoruz.

  • uepuey  (21.01.17 18:02:29) 
tiflisde baya sinema,tiyatro alışkanlığı var + opera binası bile var + sürekli düzenlenen sanat sergileri vs. baya hareketli yani.yolda gezerken gördüğünüz çok random bir kafede aksam sanat filmi etkinliği olabiliyor.film gösterilen mekanda ertesi gün dj çıkıyor vs.vs.kumar fuhus işi batumda daha yaygın ama tiflisde de var.ingilizde olarak ne aradığınıza bağlı.yani bir cafede sipariş vermekte zorluk yaşamassınız ama günlük hayatta nasıl olur sizin için bilemem.üni öğrencilerinin çoğu ingilizce konuşabiliyor.


  • valkin rockefeller  (21.01.17 18:08:09) 
anlayıp konusamiyorsan anadilin gürcüce değildir, gürcüce olsaydı duramazdın.

ekleyip kaçıyorum.
  • no christ requires  (21.01.17 18:41:10) 
Sülale büyüklerinin konuştuğu dil Gürcüce Teknik olarak ana dili kavramının karşılığını vermiyor evet ama o dilde konuşulan ortamda büyüdüğümden dile yatkınlığımı belirtmek için yazdım. Zaten duramıyorum kaçmaya çalışıyorum ya :)


  • uepuey  (21.01.17 18:49:06) 
bildiğim kadarıyla ingilizce yaygın değil, bu seni zora sokar. buradaki gürcüce ile oradaki benziyor ama pek aynı değil, hani azeri ile türkiyeli arasındakinden biraz daha kopuk. başlarda sorun yaşasan da gün geçtikçe alışırsın bana kalırsa, çünkü başka bir yere gitsen yine alışacaksın öyle düşün, senin durumunda biri için daha hızlı olur bu sadece.

bu arada "raycebi co?" ^^
  • Apocalypse  (21.01.17 19:03:11 ~ 19:03:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.