[]

Macaristan'da üniversite okuyanlar yardımınıza ihtiyacım var

arkadaşlar macaristanda üniversite okumayı düşünüyorum.
Lisans için yıllık ne kadar harç isteniyor.
denklik programı önemli mi.
aylık gideriniz kaç tl ve yaşam kalitesi ne durumda

bu 4 sorunun cevabına çok ihtiyacım var.
googleda'ki forumlarda okuduklarım oldukça saçmaydı her biri farklı şeyler söylemiş.

yanıtlarsanız çok sevinirim.

 
ozur dilerim ama gercekten sunlari www.studyhungary.hu su siteden bulacak ingilizceniz, hevesiniz olmasi lazim oncelikle.


  • lanc  (21.01.17 16:06:35) 
Ben gönüllü olarak Budapeşte'de kalmıştım, o yüzden üniversite konusundaki sorularını cevaplayamacağım ama yaşam kalitesi daha güzel bence, öğrenci olarak BP yaşanacak yer, hayat tutarları, yemek vs. ucuz, parası Türk parasına yakın. Daireler merkezde olmasına ya da metro/tramvaya olan yakınlıklarına göre aylık 250-300 euro olarak değişiyordu sanki ama bunlar Erasmus'ların tuttuğu odalardı, daha ucuza bulabilirsin bence. Ulaşım çok kolay, aylık sınırsız, her şeye binebildiğin öğrenci akbili 95 lira mı neydi. Bence okunur ama gerçekten okuyana da sormak gerekir. O yüzden ben BP'de yaşanır deyip gideyim.


  • EyLüL Kizi  (21.01.17 19:45:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.