[]

Milli eğitim bakanı olsaydınız eğitim sistemi için ne değişiklik yapardınız

Eğitim sistemi malum, insanı cahil bir makine olmaya tesvik ediyor, öyle dizayn edilmiş, öyle uygulanmış. çok konusmayacağım biliyorsunuz...

MEB bakanı olsaydınız ülkeyi bu çukurdan çıkarmak için ne yapardınız?

yoksa çok mu geç?


-------------------------------------
Ben özel yetenekli çocuklar için okullar açar, bir 20 sene sonra bunların meyve vermesini beklerdim. Atatürk styla. Yurtdısına yollar ve eğitirdim. sonrasında ülkeye dönüp sistemi geliştirmelerini sağlardım.

İmam hatipleri kapatır. Tek tip okul sistemine dönerdim.

 
imam hatipleri kapatırdım


  • masa penisi  (21.01.17 15:17:03) 
İmam hatipleri kapatırım. Din kültürü ve ahlak bilgisi müfredatını değiştiririm. Din felsefesi falan olsun. Bana bağlı değil ama üniversitelerin yarısını kapatırım. Yüksekokula falan dönüştürürdüm. Belli bir puanın altında kalan öğretmenlerin atanmasına izin vermezdim. Öğretmenleri 2 senede bir alan sınavına sokarım. Kodlama, algoritma, bilim vs derslerini zorunlu yaparım. Tüm ingilizce öğretmenlerini işten çıkarırım. Yurt dışından hoca getiririm. :D


  • glamdr1ng  (21.01.17 15:31:47) 
random okullara gider en tembel cocuklara tekme tokat girisirdim. bizim cocuklar bundan anliyor.

saka saka, saapardim. okulu 4 duvar, ogretmeni de memur yasantisindan cikarirdim. cocuklar disariyi gezerek ogrenecek. hocalar da cocuklari heryere goturebilecek baglantilara sahip olacak. atiyorum yarin google turkiye'ye gidiyoruz cocuklar diyip rahatlikla google'dan randevu alabilecek
  • mayeskuel  (21.01.17 15:45:27) 
okuldan atma. sınıfta bırakma vb. öğrenciye dönük yaptırımları artırırdım. şu an bunların hiçbiri uygulanmıyor. disiplin kurallarını bi 20-30 sene önceki haline getirirdim.

serbest kıyafet uygulaması yanlış. bunu da kaldırırım. üniforma şart.

100'lük sistemde not uygulaması yine yanlış. tekrar 5'lik sisteme geri geçirirdim. ilkokul için özellikle.

öğretmen seçme ve yerleştirme konusunda gerçekten çok titiz davranılmalı. öğretmenleri ayrıca takip etmeli. mümkünse öğrenciler vs. öğretmene not vermeli. ve mesleğini iyi yapmayan eğitimcilerin gözünün yaşına bakılmamalı.

ilkokulda el yazısı olayı saçma. bunu da kaldırırım. hatta bence şu an uygulanan tümevarımcı okuma yazma öğretimi de yanlış. tekrar tümdengelimci okuma yazma modeline geçiririm. biz fişlerle falan daha kolay öğrendik ki okuma yazmayı.

imama hatip olayı başlı başına ayrı bi mesele. ancak bu konuda kesinlikle bir sınır getirir ya da kaldırırdım. ilk etapta sınırlamak daha mantıklı olur. sınırlamaktan kastım da her ilde en fazla 3 tane imam hatip lisesi olabilir tarzı sayısal bir sınırlama.

son olarak geleneksel eğitimin gözünü seveyim. saçma sapan uygulamalara hiç gerek yok ilk etapta. geleneksel eğitime geri dönmemiz gerek. kuzey avrupa ülkerinden tut uzak doğu ülkerine hep geleneksel eğitimin meyvelerini yiyorlar. en azından 20 sene önce az çok çalışan sistemi ne gerek vardı bozmaya anlam veremiyorum.
  • olkol  (21.01.17 15:46:45) 
imam hatipleri kapatırdım.
mesleki eğitime yani meslek liselerine gereken önemi verirdim.
daha fazla fen lisesi açmazdım, fen liselerinin durumunu iyileştirirdim.
katsayıyı tekrar getirirdim ve katsayının etkisi daha büyük olurdu.
liseyi 3 yıla, ilköğretim + orta öğretimi 7 yıla düşürürdüm; çünkü gereksiz uzunlar.
ilköğretim ve orta öğretimi tekrar birleştirirdim.
öğretmen maaşlarını biraz iyileştirirdim.

güzel yazı, el yazısı dersi varsa kaldırırdım.

öğrencilere ücretsiz öğle yemeği sağlardım.

osmanlıca ve inkılap dersini kaldırırdım.

din dersini ''gerçekten seçmeli'' yapardım. din dersinde inançsızlığa da yer verirdim.
  • angina pektoris  (21.01.17 17:02:46 ~ 17:06:51) 
ortak müfredat.

ilkokuldan beri eleştirel düşünce ve felsefeyi öğreten dersler. sokrates metodu işlenen müfredat. 15 seneye bir isviçre nesli gibi nesil hazırlanabilir, tabii yobaz aileler sıkıntı.

yazılım, makine öğrenimi gibi konuları da ekleyebilirdim.
  • empat  (21.01.17 19:55:24 ~ 19:56:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.