[]

Haramidere - Kabataş Bisiklet Ulaşımı (!)

Selam canlar,

Hafta da beş gün Esenyurt Haramidere'den - Kabataş'a araçla gidiyorum.

Sabahları 09:00'a iş başı yapmama rağmen 07:00'e çıkış yapıp 08:30 gibi ofise varmış oluyorum. Akşamları ise 18:00'de çıkıp en erken 20:15'de evde oluyorum. (21:30'a kadar uzadığı oldu)

Bu trafik çilesi yüzünden spor/hobi falan hak getire tabi. Hiç bir şeye vakit ayıramıyorum ve hafta sonu da bu trafik çilesi yüzünden sıfır enerjiyle yatarak geçiyor.

Toplu ulaşımı denedim önce. Evden haramidere metrobüs durağına varabilmek için 15 dakikamı harcıyorum. Metrobüs ile haramidere - zincirlikuyu güzerdahından sonra otobüs yaptığımda beşiktaş trafiğine göre ortalama 1 saat 50 dakikayı buluyor. (haramidere-mecidiyeköy/m.köy-taksim hattı veya haramidere-cevizlibağ/c.bağ-kabataş tramvay da farklı değil)

Taşınmayı falan düşündüm ama Beylikdüzü tarafında 1 yıla olabilecek bir iş projemiz var.

Soru geliyor.

Haramidere Kabataş sahil yolundan 37 km'dir. Bu mesafe de ve parkur da bisiklet kullanmak ne kadar zor? Sizce ne kadar vakte varılabilir.

*Uygun bir bisiklet alıp 15-20 gün idman yapacak sonra bu işe girişecek biri olarak soruyorum. Spor yapmaya da ihtiyacım var ve geçmişte bu alışkanlığım olmadığı için bu yolu en azından demeyi gerçekten istiyorum.


Bisiklet kullanan canlar yönlendirirse sevinirim.

 
Merhaba, gerçekçi olarak konuşmak gerekirse 37 kmyi 3 saatte ancak gidersiniz. Sabah 3 saat gittikten sonra da bir iş günü geçirmek için çok yorgun olacağınızı düşünüyorum. 37 km çok uzun yol bence. (Hızlı giderseniz 2 saatte de gidersiniz diyen arkadaşlar olabilir ama rüzgara, kondisyona, motivasyona, molalara vs. bağlı olarak 3 saati gerçekçi buldum ben)


  • azeriturku  (21.01.17 13:12:36) 
bu güzergâhta e-5 ve küçükçekmece'den itibaren sahil yolunu kullanacaksınız, başka alternatifiniz yok.

öncelikle yolunuz üç saat sürmeyecek, merak etmeyin. iki saatin altına bile düşebileceksiniz.

kullanacağınız yol güvenli değil. istanbul'un hiçbir yerinde bisiklet sürmek güvenli değil ama bu güzergâh iyice sorunlu.

sabah sizin işe gittiğiniz saatte öyle bir araç trafiği olacak ki, araçların arasından
bisikletinizle yol almakta bile zorlanacaksınız. küçükçekmeceden sahil yoluna girdiğinizde bu trafik biraz hafifler. bakırköy-yenikapı arasında yapılan kaymak gibi geniş yol sayesinde rahat yolculuk yapacaksınız. sonra keşmekeş devam.

bütün yol boyunca emniyet şeridi yok, yoğun trafik, bozuk yol ve kasap ruhlu toplu taşıma şoförlerinin arasından super mario gibi sekerek hedefinize ulaşmanız gerekecek.

yine de sahil yolu güzeldir, denizden ferah bir hava eser. e-5 kadar bunaltmaz.

almanız gereken bisiklet, bir hibrid city bike. daha sonra, kondisyonunuz ve sürüş becerileriniz gelişince bir yol bisikletine geçmek isteyeceksiniz. geçin tabii, şahsen sizi engelleyecek bir şey yapmam. ilk aşamadan itibaren, kask, gözlük, ışıklandırma gibi güvenliğinizi sağlayacak ekipmanları asla ihmal etmeyin.

bundan bir zaman sonra "son yıllarda yaptığım en güzel şey, aldığım en güzel karardı" diyeceğiniz bir işe girişmek üzeresiniz, haberiniz olsun.
  • filteria  (21.01.17 13:25:11 ~ 13:41:33) 
37 km gidiş 37 km geliş işe gitmek için bana çok geldi. işyerinde duş imkanınız var mı? çok feci terleyecekseniz sonuçta. bunu da düşünmek lazım


  • burya  (21.01.17 14:02:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.