[]

Yurtdisinda universite okuyanlar nasil sinava calisiyor?

Turkiye'deki gibi eski cikan sinav sorularini veya tutulan notlari elde edebilecek bir mecra yok sanirim. Daha cok millet textbook falan calisiyor sanirim, yada kendi tuttugu notlardan. oda nekadar tuttuysa iste.

degilmi?


 
sınıf içinde tutulan notlar + slaytlar + kitaplar

sınavlar sözlü oluyor zaten heryerden soru sorabiliyorlar
  • fikir iscisi65  (20.01.17 19:38:49) 
sozlumu oluyor?


  • termostad  (20.01.17 19:41:05) 
Bunun belli sabit bir yontemi yok. Hoca, bolum, okula gore cok degisir. Kimi hoca kitaplar uzerinden gider, kimi slaylar. Kimi hoca yoruma dayali sorar, kimi ezber. O nedenle ne soylense biri digerini tutmaz. Sinavlar genelda yazili olur ama tez ve proje sunumlarina sozlu de yapilabiliyor.


  • emrahday  (20.01.17 19:43:15 ~ 19:43:58) 
bölüme göre değişebiliyor sanırım. mesela ben siyaset bilimi okuyorum, bizim genelde term paper, sunum şeklindedir sınavlar. belçikada erasmustaki dersler de öyleydi. sadece bir tane dersin hocası kitap işledi derste dolayısıyla kitap konularından sorucam demişti, dolayısıyla bütün chapterlara çalışmıştık. önceki dönemin sınav soruları elimize geçmedi ama zaten hoca sınavdaki soru tarzıyla ilgili 1 saat ders yapmıştı, eski yıllarda da böyle soruyorum demişti. ters köşeye hiç rastlamadım.

eğer yurtdışında okuyorsan tavsiyem bir çalışma grubu oluşturup, danışın, not paylaşın, dönüştürün. hem daha keyifli hem verimli bi sınav dönemi geçirirsin.
  • mrsmoon  (20.01.17 19:43:37) 
ben tr'de okudum ama bizde de
eski cikan sinav sorularini veya tutulan notlari elde edebilecek bir mecra yoktu.

  • niye ama  (20.01.17 19:50:00) 
slide'lar + kitaplar + varsa hocanın verdiği ders notları

kitaplar: bildiğin 500/700 sayfalık iki kitap, neresinden, hangi chapterdan soracağına bilemiyorsun. köpek gibi çalışman gerekiyor.

*iktisat ve siyaset bilimi
  • no christ requires  (20.01.17 19:55:17) 
abd'de mühendislik okudum.
birincil kaynak ders notları, sonra textbook ve varsa slaytlar.
ikincil kaynak ödevler ve ödev çözümleri.
ayrıca eski sınav soruları varsa onlar da olur ama aynıları hiç çıkmıyordu.

dönem ödevleri, takehome examler ve proje sunumları da bol bol vardı.
  • cedex  (20.01.17 19:55:17) 
evet


  • fikir iscisi65  (20.01.17 19:56:27) 
@termostad valla almanyada cakal almanlar eski cikan sorulari da notlari da kendi iclerinde dolastiriyorlardi.


  • bioverse leo  (20.01.17 22:19:33) 
abd icin konusuyorum, asistanlik da yaptigim icin sana verebilcegim tavsiye eski sinav sorulari+verilen odevler. bi tane soru garanti onlardan geliyor - tabii icindeki sayilar vs biraz degismis olarak ama mantik ayni. 1-2 tanesi de odeve cok benzer geliyor. digeri dersin kitabindan geliyor genelde. finaldeysen bi tane genelde hic bi fikrin olmayacak sekilde geliyor, mantikli bi yorum yaparsan soruyu cozmesen de iyi bi puan getiriyor.

ama bu dedigim sayisal bolum icin. sozeller hakkinda en ufak bi fikrim yok.
  • superfluid  (21.01.17 02:14:50) 
Ders kitabı, ders notları, ödevlerle çalışıyoruz. Ders kitabında her konunun sonunda olan soruları çöze çöze.


  • aychovsky  (21.01.17 02:34:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.