[]

root edilmis android ve bankacilik uygulamalari

telefonumu root etmek ve custom rom yuklemek istiyorum. root edilmis telefonda calismayan uygulamalar var midir?

ornegin cepteteb kullaniyorum, bu konuda sorun yasayan var mi?


 
Root edilmiş telefonda o uygulamalar "bak bu telefon rootlu" diye hata veriyor ama çalışmaya devam ediyor.


  • teknikekip  (20.01.17 16:58:37) 
cyanogenmod kullanıyorum, root yok. garanti her seferinde telefonunuz rootlu diyor. yanlış hatırlamıyorsam işcep ve enpara sadece bir kez sordu, sonrasında bir daha sormadı. dsmart go kullanmaya izin vermiyor. telefonu temassız ödeme yapmak için kullanıyorsanız orada da sorun çıkabilir.


  • inheritance  (20.01.17 17:00:40) 
nasıl root ettiğin de önemli. chainfire ise sıkıntı olacağını sanmam. çin uygulamaları var one click root tarzı onlardan şüphelenmiyor değilim. ama gel gör ki onlarla ilgil de bir sıkıntı duymadım hiç.

bi ara hintli bi elemanın romunu kullandım. telefon benden habersiz hindistana sms atıyordu. muhtelemelen bilgi yolluyordu. fatura ekstresinde farkettim.

özet: güvendiğin yaygın bıdıları kurmaya çalış.
  • aşksız prens  (20.01.17 17:09:20) 
detay da vereyim, LG G2 telefonum var, cok da memnunum. fazlasina ihtiyacim yok ama guzel bir temizlik vakti geldi. sunu kurmayi dusunuyorum;

CloudyG2 2.2
forum.xda-developers.com

baska onerisi olan yada kurulumla ilgili bilgi paylasmak isteyen olursa hayir demem :)
  • ekyil  (20.01.17 17:12:00) 
@ekyil Güzel seçim. LG G3 kullanırken bende bu romu (forum.xda-developers.com) kullandım. Gayet iyiydi.


  • teknikekip  (20.01.17 17:15:33 ~ 17:15:52) 
@teknikekip 3 sene oldu bu tarz islerle ugrasmayali, cok sey degismis. eskiden tek tusla flash yapabilen tool lar vardi, su anda nasil yapacagimi bilmiyorum. installation kismi da cok aciklayici;

*Full Wipe (Dalvik, Cache, System & Data)
*Flash KitKat baseband
*Install the CloudyG2
*Choose your variant in Aroma

hic biri ne demek bir bilgim yok :)
sifirdan oturup bunlara mi bakayim yeniden?
yoksa tavsiye edebilecegin bir quick guide var mi?
  • ekyil  (20.01.17 17:51:04) 
@ekyil

kurulum yine her zamanki gibi basit. hiç olmadı aç bir youtube videosu oradan bakarak yap. custom rom yükleme işini en fazla 30 dakika içinde halledersin.

takıldığın bir yer olursa mesajla sorabilirsin. birlikte adım adım yaparız olmadı. ama yarın :)
  • teknikekip  (20.01.17 17:56:05 ~ 17:58:56) 
tesekkurler @teknikekip, mesajla ulastim


  • ekyil  (20.01.17 18:04:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.