[]

Öğretmene hediye almak

Yahu, bir kursa gittim, kurs bitiminde öğretmene çeyrek altın alalım sınıfça diyerek geldi sınıftan evli bir çift. Fikir çok saçma geldi ama o an herkes bir geçiştirdi, belirsizlik dolu bir ağız içi oluru ile. kişi başı 30 tl filan verecektik, ilk anda öyle söylenmişti. Ama bir birlik yok yani sınıfta. Fikri tartışacak bir durum oluşmadı, geçiştirildi esasen.

Neyse, geçen hafta, ''21 ocak cmts kurs öncesi bilmem ne kuyumcusunda buluşuyoruz, kişi başı 50 tl hesapladık, yarım altın alacağız'' diye bir mesaj geldi. irrite oldum açıkçası, hem kimler katılmak ister açıkça hiç sorulmadı, hem insanlar ne kadar katkı sağlayabilir konuşulmadı, saçma sapan bir emirvaki. Ki bence kocaman insanların kurs bitiminde öğretmene hediye alması, hele de bu hediyenin altın olması ayrıca saçma ya neyse.

15 kişiden 2 kişi (1'i ben) hediye alınacaksa manevi değeri yüksek bir şey olması gerektiğini, altın fikrini yadırgadığımızı söyledik, öğretmen olması sebebiyle şık bir ajanda yanına şık bir dolma kalem fikrini getirdim; diğer itiraz eden de bir bileklik, küpe vb şey teklif etti. ama ikimiz de üstü kapalı olarak ''Ortaklığı bozmakla'' itham edildik bu karı koca tarafından. sınıfın diğer mevcutlarının sesi de çıkmıyor bu arada

Yarın veda var ve altın fikriyle gelen 3 kişi züccaciye almış öğretmene, artık tencere mi tava mı bilmiyorum. Derdim şu ki karşı taraf bence haksız olmasına rağmen ben bok gibi hissediyorum, ortaklığı bozmuş gibi. ikide bir de ''Öğretmen bu değeri ölçülemez ama'' tarzı şeyler yazıyorlar gruba, lan tamam da kadın zaten bu iş için para alıyor, hayrına yapmıyor ki!

Ben mi yanlışım, nerede yanlış düşünüyorum. Kimse bana işimi yaptım diye hediye almıyor, alınsa bile bunun yarım altın olmaması gerektiğini düşünüyorum. Yanlış mıyım? Çok mu saçma bakıyorum olaya?

 
ay böyle saçmalık görmedim koşarak kaç bence. ben olsam çiçek falan alırdım. öğrencim getirmiş diye facebook'a koyup hava atar işte.


  • yue  (20.01.17 16:04:55 ~ 16:05:49) 
Böyle kursların sonunda çeyrek altın hediye ediliyor öğretmene normal yani.
Zorla da değil istemiyorsan durumun yoksa katılmazsın olur biter.

  • nedendir bilinmez  (20.01.17 16:05:01) 
Valla altın fikri ne kadar saçmaysa ajanda ve dolma kalem fikri de o kadar saçma. Fazladan bir değer katmadıysa o kişi size, içinizden gelmiyorsa hiçbir şey almanız gerekmez.


  • devilred  (20.01.17 16:08:34) 
Yuh çeyrek altın nedir yahu. bkz. avrupakonseyi.myenocta.com


  • razvan rat  (20.01.17 16:09:31) 
Kurslara sadece üniversite mezunları gitmiyor. Bazen lise ya da ilkokul mezunu kişiler de katılıyor. Bu kişiler üniversite okumadıklarından kafalarındaki öğretmen figürü "melek" şeklinde oluyor ve bu sebeple sınıf annesi görevi üstlenen biri kafasına göre plan yapabiliyor. Yarım altın biraz fazla. Biz sınıfça çanta almıştık hazırlıktaki bir hocamıza.


  • dissendium  (20.01.17 16:09:32) 
hayatımda duydugum en sacma şey, neden kimsenin fikri sorulmuyor, böyle emrivaki olur mu ? cok istiyosa kendi alsın altını taksın, ben olsam direk çemkirir söylerdim senin evli çifte


  • balpolen  (20.01.17 16:10:26) 
hiç birşey almasanız da olur. hediye almak zorunda mı herkes.


  • masa penisi  (20.01.17 16:13:33) 
ne kursuymuş bu ya, manyak mı la bunlar? yarım altın nedir?

çemkir o çifte olsun bitsin, zaten bi daha hayatında ne zmn göreceksin ki.

öğretmene de söyle, benim derdim siz değilsiniz diye.
  • hosein  (20.01.17 16:15:47) 
Hic gitmedim ama ucretli bir kurs sonunda ogretmene altin gibi bir hediye almak gelenek gibi normal bir sey mi?

Ogretmen de tip sistemiyle calissin kendi de icsellestirdiyse.

Direk hediye sacma, icinden geliyorsa cicek al. Zuccaciye ne la?
  • stereoseyfi  (20.01.17 16:18:54) 
Ne kursu ki bu ? Yani cidden bir bu ogretmen mi var bu kadar elzem bilgileri sizinle paylasiyor hayrina ?

Yoksa bunu zaten belli bir ucret dahilinde mi yapiyor ?

Ucret dahilinde yapiyorsa zaten bu isi yarim altin almak nedir yahu guldum.

Ha ogretmendir iyidir hostur guzeldir bir jest yapilir kucukten ekstra olarak guzel bir sey de bu yarim altin vay be.
  • qazaqwsx  (20.01.17 16:19:17) 
bence katılmayarak sınıfın en mantıklı insanı olduğunu göstermiş oluyorsun. uyuz olurum böyle işlere. yapan yapar katılmak isteyen kendi gelir. alıyoruz şu kadar da veriyorsunuz nedir. hiçbir şey almazdım ben. kendini kötü hissetme bence.


  • eksi sozlugun tatli insani  (20.01.17 16:34:07) 
Kurs ücretsiz, emlak danışmanlığı; yani katılanlar ödeme yapmıyor ama tabii ki öğretmen ücretini alıyor kurumdan. Öyle aman aman bir şey katmadı, az biraz pratikte ne oluyor onu öğrenmeme yardımcı oldu, tapusu kadastrosu falan filandı beni ilgilendiren zaten.

Katılmayacağım bu noktadan sonra zaten de, ben mi bakamıyorum olaya doğru yerden diye danışmak istedim.
  • kaymaktutmayansicaksut  (20.01.17 16:42:29 ~ 16:43:37) 
Hayatımda duyduğum en saçma işmiş öğretmene altın almak. Çok istiyorsa iki kişi kendi arasında para toplayıp gram altın alsaymış, sizi niye zorunlu bırakıyorlar.


  • chitosan  (20.01.17 16:45:34) 
Çok özür dileyerek s.ktir et diyorum. Böyle diğerlerine sormadan etmeden hemen plan yapan işgüzar insanlar da dünyada en çok nefret ettiklerim sıralamasında ilk 3'ü zorlar. Gitsin kendileri taksın altını çok meraklılarsa.

Bence hiçbir hediyeye gerek yok, çiçek dahil olmak üzere. Niye hediye alasın yani bi bağ mı kuruldu kurs hocasıyla aranda? Hayır. Adamın işi bu, sen de öğrencisin. Bitti gitti.
  • buff  (20.01.17 16:54:17) 
Ses çıkarmayanlar altın lobisiyle hemfikir değil, sadece ölü taklidi yapıyorlar.


  • kargn  (20.01.17 19:27:30) 
bence son derece haklısınız. böyle saçmalık olur mu yahu. değil altın, herhangi bir şey almak da gayet saçma fikrimce.


  • mutlusismankedi2015  (20.01.17 23:19:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.