[]

20 ile 30 yaslar arasindaki donem

Merhaba,

Duyurudaki +30'lar sorum size.

20 ile 30 yaslari arasinda hayatinizda herhangi bir anlamda dusus yasadiniz mi. Nelerdi ? Yani bu yaslarda hic dibi gorup geri ciktiniz mi ? Muhtemelen 25ten sonra falan.

Su an geriye baktiginiz da 20 ile 30-35 arasi doneminizi nasil goruyorsunuz ?

Yoksa siz hep daha iyiye mi gittiniz bu yaslarda. Bir kopukluk bir dusus yanlis seylerin oldugunun gostergesi midir ? Umut dimdik ayakta midir ?

 
26 yaşındayken süper parasız altı ay geçirdim. sonra toparladım.


  • alperz  (20.01.17 13:13:12) 
20-21 yaşında hayatımın olabilecek en dip zamanlarını (maddi-manevi) yaşamaya başladım.
25'e kadar öyle devam etti.
25-29 yine oldukça mücadeleli, ama nispeten iyiydi.
29-31 arası toparlandım.
35'e doğru çok daha iyi olmasını umuyorum, planlarım o yönde.

umut her zaman var.
  • blatta hiberna  (20.01.17 13:27:31 ~ 13:48:44) 
Yaşadım. 22 iken yüksek lisansı bıraktım, üzücü bir süreç oldu benim için. İstediğim özellikte bir iş bulamadım sonrasında. Derken derken 26'da yeniden yüksek lisansa başladım, bitirdim. Şu an 31'im, sağlık problemleri hariç (ki ciddi etkileri var üzerimde ama atlatacağım) hayatımdan memnunum.


  • devilred  (20.01.17 13:32:45) 
27 yaşında 5 parasız, işsiz, doktora mezunu, ülkeye dönmek istemeyen, avrupada da tutunacak bir iş bulamayan biriydim. o zamanlar 2000lerin başı yeni yeni web sitesi tasarım işleri vardı onlardan biraz ekmek çıkardım kendime ama ayın min. 6-7 günü sabah ilk iş olarak o gün içeceğim suların parasını ayırıyordum geri kalan para olursa yemek yiyordum. ay sonuna param yetmiyordu.

6-7 ay sonra her şey düzeldi. akademiden özel sektöre geçtim. sonra tekrar akademi, sonra tekrar özel sektör derken hayatımı değiştirdim.

ama ay sonunu aç geçirdiğim günler daha kötüydü de diyemem. yani açtım ama enerjim ve vaktim vardı. bir parka oturup bir bira satın alabilmek inanılmaz lükstü. ogün bira alırsam 2 gün her yere yürümem gerekiyordu. ama o ayda bir tane bira hakkımı kullanırken inanılmaz keyif alıyordum. sorumluluk yok, saçma sapan düşünceler, hayallerle saatler harcayabiliyorsun. cep telefonu falan yok. rahatsız eden yok, karışan yok. hesap vermen gereken kimse yok. seni bekleyen yok, senin beklediğin kimse yok. bir ayda bir tane bira alabilince dünyanın en mutlu insanı oluyorsun.

şimdi yeniden dön desen o hayata dönemem. imkanı yok. ama hayatımda yaşadığımı en çok farkettiğim dönemdi. ertesi gün e olacağını, karnım doyacak mı açmı kalacam diye bilmeden geçirdiğim bir dönemdi. yaşarken tabii çok büyük keyif alamıyorsun stresten ama şimdi dönüp bakınca bayağı güzel günlermiş diyor insan.
  • levpontryagin  (20.01.17 13:36:33) 
20'lerin başında askerlikte bi noluyoruz lan dedim. Ama öncesi ve sonrasında hep çalıştığımdan düşüş yaşadım diyemem. ama çok zorlandım, öğrenci hayatından iş (pardon köle) hayatına geçiş, beraberinde geitrdiklerini kabullenme, sorumluluk alma, aile bireylerine yardım vb derken kişilik bu dönemde tam gaz oturmaya devam ediyor aslında.

sigaraya 25'ten sonra başlamak en bile bile yaptığım hatalardan sanırım.
  • eindaclub  (20.01.17 13:51:36) 
23 yaşına kadar öğrenciydim normal seyrindeydi hersey
24 de askerdim baya sıkıntılıydı askerliğim
25-28 arası işsiz kaldım baya dibi gördüğüm zamanlar oldu
28 inden sonra istediğim işe girdim ,bilmediğim bir şehir ve hiç arkadaşım yoktu onun sıkıntısını çektim
29-30+ İstediğim sehirdeyim en azından iş ve maddi anlamda kafam rahat.
  • bnmzz  (20.01.17 13:52:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.