[]

devlet'i nasil dondurduler boyle?

yani buna karsi ellerinde ne var? ne videosu var, kulagi delik birileri var midir bilen?

bir de her ne varsa ellerinde, sizce bir insan ne kaybedecek olursa olsun, yine de vatanina ihanet edebilmeli mi?

'ben olsam rezil olurum, hapse girerim, herkesi kaybederim ama yine de yapmam' mi dersiniz.

'ben olsam da olmasam bu bir sekilde olacak, eh bu da bahanem olsun, belki bir iki kemik de bana atarlar' deyip ihanet eder misiniz?

 
Ben soruları anlamadım abi, galiba hükümet ve cemaat arasında ilişkiye dair bir şeyler sormuşsun ama ne noktalama ne doğru kelimeler var valla anlamadım.

Edit: Bahçeli zaten ezelden beridir Akp'ye destek veren bir isim, Mhp'li kesimin ah bu elim kırılsaydı da oy vermeseydim feryatlarını ben anlamakta çok güçlük çekiyorum. Kendisinin ayağına 2 kere gayet net bir şekilde başbakanlık fırsatı gelmesine rağmen kendisinde o potansiyeli göremediğinden mütevellit ret etmiştir.

Ben Hdp ile aynı yolda yürümem diyen adan Dtp ile Akp türban yasasını istediği için aynı oyu kullandılar ama. Ne zaman Akp mecliste sıkışsa koşan Mhp grubu olmuştur. Daha fazla örnekler ve Türkiye'nin sağ kesiminin ne kadar kaypak ve kaygan olduğunu anlamak için sağ kesimin içinde yetişip büyüyen Sebahattin Önkibar'ın kitaplarını okuyunuz.
  • gozu acik sevisen yahudi  (19.01.17 23:43:27 ~ 20.01.17 00:06:08) 
devlet bey diyorum, nasil evet'den hayir'a dondu diyorum...
soruyu biraz duzelttim simdi

  • mavicorap  (19.01.17 23:53:32 ~ 23:55:51) 
adam gelmiş kaç yaşına, dünyadan bir beklentisi yok, çoluk çocuk kaygısı yok. sağcının dava dediği makam-mevkidir. 2-3 bakanlığa tav olmuş işte, binali de açık açık demiş zaten mhp'ye bakanlık verebiliriz diye.


  • doxanikee  (19.01.17 23:55:41) 
mhp her zaman akpnin koltuk değneği olmuştur+1
ben burdaki asıl etkinin şu olduğunu düşünüyorum
akp bahçeli için yargı yoluyla muhaliflerin önünü tıkadı, saçma sapan gerekçelerle, kararlarla(siyasallaşmış yargı sayesinde) kurultay ve seçim yapılmasını engelledi, bahçeli de ona karşılık başkanlıkta destek vererek karşılığını veriyor.
  • limoncello  (20.01.17 00:25:01) 
bu derin devlet/mit ajani muhabbetini biliyorum, fakat benim kafamda oturtamadigim baskanlik gelmesi demek bu ikincil isimlerin hepsinin de aslinda demokratik haklarindan vazgecmesi demek, yani derin devlet adami olmak demek vatani sevmemek, bu kadar rahatca halkina ihanet edebilmek anlamina gelebilir mi?
ben cok safim herhalde hala aklima alamiyor, yani herhalde benim dunya gorusume gore benim iskence altinda bile kabul etmeyecegim seyleri, alti ustu belki verilecek belki verilmeyecek bir mevkii, mal mulk, bu kadar onemsemek garip geliyor.
bir de bu kisi hayati boyunca hic evlenmemis olmasi, hic cocugu olmamasi, ne biliyim, bir suru garip senaryoyu da beynimde fistekliyor, acaba ozel hayatinda bir gariplikler mi var? onlar yuzunden, yani santajdan dolayi mi boyle davraniyor bu kisi?
  • mavicorap  (20.01.17 00:34:10) 
@mavicorap türkiyede yaşamıyorsunuz herhalde bu ülkede hangi kademedekiler bu vatana nasıl yıllarca ihanet etti fakında değil misiniz ? darbeci gomutanlar filan diyorum hani


  • guglicio  (20.01.17 00:44:31) 
Bakan/Mevki olayı değil. Öyle olsa 7 Haziran'da başbakanlık + önemli bakanlıkları alabilirlerdi. Başka bi bokluk var bence.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (20.01.17 00:44:33) 
Darbeci gomutanlar tam olarak nası "vatana ihanet" ettiler @guglicio?


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (20.01.17 00:45:38) 
"bu ikincil isimlerin hepsinin de aslinda demokratik haklarindan vazgecmesi demek"

kendini cevaplamaktasın şu anda.


ama yine de şunu hatırlatayım:

1. rte rusya'ya oyun oynamayı sürdürmüyorsa -ki bazı bağlayıcı anlaşmalar yapıldığından, ekonomik çöküntü başladığından sanmıyorum- pro-abd zamanında kendisine verilen aklı bugün anti-abd iken kullanmayı düşünüyor.

2. bahçeli rafa kaldırılmış karpuz kabuğunu tekrar gündeme getiriyor ve süreç başlıyor.

bunları topladığında üzerine söylediklerini ekleyecek olursak sence ortaya ne çıkıyor?

ben olabildiğince müphem yazmak isterdim ancak şu kadarını söyleyebileceğim: kendini akıllı sanan salak bir şark kurnazı var, bir de hesabını türkiye üstü "higher-up"lara veren biri var. belli bir ajanda takip edilirken biri gemleri elinde sanıyor, diğeri "sanmaya devam et, arkandayız arkanda" diyor. her durumda bu halk evet derse kendi ipini çeker. bu şarkkurnazı işlediği suçlardan başka türlü yırtabileceğini düşünmediğinden gözleri pembe kalpçiklerle rüyalar görmeye başladı. adamın rüya görme yatkınlığını biliyoruz, beyzbol sopası gösteren heriften sevgili obamacımla telde konuştuk diye bahsetmekten pek zevk alıyordu.

evren akıl, fikir nasip eylesin, 3.5'un rasyonel korkusu, ayakta kalma güdüsü doğru şekillerde sarsın sarmalasın, artık ne diyeyim, sarmalasın ki ortaylı'nın dediği gibi evren'e 92% evet veren bu halkın ve önünü alamadığımız oy fesatlarının takdirine kalmasın olay. ama nerdeee.


sebahattin önkibar bu adamın odasında dizi izleyip durduğunu, partiliyken ne zaman odasına girse dizinin açık olduğunu falan yazmıştı.

adam bir mevkiyi işgal etmesi söylendiği için işgal ediyor. banu avar'ın bir açıklaması var; telaffuzundan ötürü ismi tam çözemedim ama abd'li üst düzey heriflerden birinin sağda, solda, tbmm'nin her yanına girdiklerini anlattığı bir konuşmasından bahsediyordu.

o sadık bir şekilde aynı yerden yemlenmeye devam eden biri. ve yanılmıyorsam odatv'de çıkan "akşener karşılığında referanduma evet sözü verdiği" yönündeki haber de masal. o kıllanan adama oynayacak kemik çünkü mhp tabanı rahatsız. istifaları biliyorsunuzdur.
  • godoşu beklerken  (20.01.17 00:48:28 ~ 00:50:27) 
dev-bah'ın tek yaşam enerjisi hdp'siz bir meclis,hdp'siz bir türkiye, hdp'sizbir dünya. başka bir siyaset anlayışı yok. milletvekili sayısı 600'e çıkarıldı. tayyip erdoğan ona yardım eden insanı asla unutmaz ki zaten pazarlığı olmuştur. buradan 50-60 mvli zaten alır mhp. mhp de değişen bir şey olmayacak aklı sıra. tabi bu sırada hdp şutlanacak.

not: mhp'ye defalarca oy vermiş biri olarak (her zaman anti tayyipçi olduk) benim içim yanıyor.
  • eksisozluk kullanici sozlesmesini okudum  (20.01.17 00:51:26) 
devlet bahçeli'nin yaşam enerjisi hdp'siz değil hdp'li bir dünyadır. bölünmüş bir türkiye'dir çünkü destek çıktığı sistem buna cevaz vermektedir.

o nedenle ülkenin bölünebileceğini öngören ve başkanlık sistemi ile geçirilmesi düşünülen yerel yönetim yasalarını kullanacak yetkiyi rte'ye -acaba gerçekten ona mı, yoksa o slotu mu oluşturmaya çalışıyor- vermek istemektedir. hdp'nin hayır demesi de masal. o sonrasındaki pr'a hazırlık. çünkü hdp'nin rte'ye "barış sürecini sürdüreceksen başkanlığı destekleriz." dediği biliniyor.

tepki çektiler, yanlarına çektikleri kimi chp'li de terk etmeye başladı. şimdi chp'de de özelllikle tkp'nin bölünmesinden sonra sarp kuray'a yanaşmak gibi oyunlar dönüyor sanırsam. bahçeli mhp'li görünümünün altında neyse, bana kalırsa kuray da solcu görünümünün altında odur, yeni geliştirdiği milliyetçi ağzıyla çoktan afişe olmuş kk'ya alternatif yapacaklar herhalde. yani açıktan anlaşanlar ve siz kötü polis olun, biz sonrasına konarız diyenler var.

bunların aklına göre sistem gelsin de...


ondan sonra ister rte kalsın başkan olarak, ister başkası, yasalar çoktan geçmiş olacaktır ve bölmeyi reddeden adamlar ya kzalara kurban gidecekler ya da kazığa oturtulacaktır, ya da gerektiği gibi savaş suçlusu ama tek savaş suçlusu ilan edilip savaş enkazları içerisinde köşeye kıstıralacaktır. yani bundan önce hep böyle olmuşsa, ayının 40 oyunu varsa, hepsi de armut üzerineyse, biz de hepsini görmüşsek niye başka şey bekleyelim.

ama dünyadaki en tehlikeli varlık biçimi hırs sahibi bir aptallıktır bana kalırsa. hani aldatıp suran herifi kendisinin "farklı olduğu" inancıyla "yola getireceğini" sanan salak karılar vardır ya, öyle bir psikoloji. kimse seksist demesin valla halim yok. demin biri bir yerlerde demiş, salaklığın hakikaten cinsiyeti yok.
  • godoşu beklerken  (20.01.17 01:00:35 ~ 01:04:07) 
demodeler herhangi şekilde insanların ilgisini çekemiyorlar, diğer seçimde barajın altında kalma ihtimalleri ayyuka çıktığı için bir atılım yapmak istediler, belki bu şekilde yırtarız diye ama yine de mhp'nin sonuna yavaş yavaş yaklaşıyoruz.

eskiden sevmesem de bir saygım vardı, köklü bir parti diye ama işler öyle değilmiş, o ilçe parti kollarındaki işe yaramaz, sokaktaki küpeli gençlere laf atan serseri mhp'lilerden bir farkları yokmuş üst kademelerin. biraz daha yontulmuş haldeler ama nato mermer nato kafa.

başımıza gelen en kötü şeylerden biri yeni değişiklikler ve herhangi akli melekeleri yerinde olan bir insana anlattığın an anlayabilir gayet basit konular bunlar. yani elimizde bundan bihaber gerzekler insanlar var bizim de elimizden meclis tv'yi açıp dizi gibi izlemekten başka bir şey gelmiyor.

arkadaşların dediği gibi mevki aşkı ve bir baltaya sap olma aşkı yüzünden mhp'nin bu sevdaya düşmüş olma ihtimali yüksek. çünkü halihazırda kendileri meclisin en etkisiz partisi bunu kendilerine yediremiyor olacaklar ki kendilerini önemli bir yere koymaya çalışıyorlar ama daha da düşüyorlar, şu an mhp diye bir parti yok çoğu insanın gözünde, akp'nin alt kolu görevi görüyor.
  • Apocalypse  (20.01.17 10:41:34) 
@6 yasimdan beri metal dinliyorum darbeci gomutanlar işin ironisi idi. yoksa bana göre vatana ihanet illa falan dış güce bu ülkenin kaynaklarını vs peşkeş çekmek değildir. halkını sistematik olarak cahilleştirmek,aynı şekilde tarım ve ya hayvalcılığı bitirerek halkı en temel gıdalardan yoksun bırakmaktan tutun da kalın enseli görgüsüzlere fırsat çıkarak bu ülkeyi betona gömmek de bir ihanettir.


  • guglicio  (20.01.17 15:51:53) 
isemeli sicmali ayinli videosu var deyoolar.. ya da bastan beri tayyoyla ayni yere calisiyorlardi. amac tc'yi bolmek, bop'u gerceklestirmek.


  • ubi dubium ibi libertas  (20.01.17 15:58:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.