[]

şoför arkadaşlara soru direksiyon hakimiyetini kaybetmek

nedir şimdi bu tam olarak? haberlerde sıklıkça duyuyoruz direksiyon hakimiyetini kaybetti ve öldü. sanki ölürken yanındaydı da direksiyon hakimiyetini kaybettiğini biliyor neyse.

bu aslında, yolu iplemiyordu eli işte gözü oynaştaydı falan mı demek?


 
150 km/s hızla 1200 kiloluk aracı viraja soktuğunu düşün ne olur? Aracı yolda tutamazsın araç savrulur bir tamım fizik kuralları nedeniyle. Budur.


  • angelus  (19.01.17 21:59:59) 
şarampole giden araba otuz metre fren izi bırakmışsa aşırı hızdan dolayı direksiyon hakimiyetini kaybetti denebilir mesela, sürücü durumun farkındaymış, kurtarmaya çalışmış ama başarılı olamamış. ya da buz tutmuş zeminde ön tekerler komutları uygulayamayabilir, bu şekilde direksiyon hakimiyetini kaybetmiş olabilir.

direksiyon sadece bir araba parçası olarak görülürse daha zor oluyor tabii, ama genel anlamda bakarsan kumanda, yönetim anlamlarına da gelebilir.
  • gkhncnzdgn  (19.01.17 22:04:28) 
bulunduğu şeritten başka şerite geçmesi, olması gerekenden farklı bir yerde olması durumuna deniyor. tıra arkadan çarpmak direksiyon hakimiyeti kaybetmek demiyor. ama bulunduğu şeritten öteki şerite geçip kafa kafaya çarpmışsa böyle diyorlar.


  • gotic  (19.01.17 22:07:47) 
videolu anlatım.

www.youtube.com

aracın, hızı, ağırlığı, yük dağımılı dengededir. en ufak bir dengesizlik olursa kontrol kaybedilir. örneğin hızlı giderken girilen sollamada aracın ağırlığı uygun değilse uçar gider.
  • kurnaz  (19.01.17 22:10:02 ~ 22:11:33) 
motosiklette de keskin virajda arka frene dokunursaniz arka tekeri yaninizda gormeniz 2 saniye surmez. genel olarak aracin hakimiyetini kaybetmek diyebiliriz bu olaya. araca hakim olmayi saglayan tek sey direksiyon degil, tum bilesenlerin etkisi var.


  • icim urperiyor  (19.01.17 22:24:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.