[]

php de basit bir link verme sorusu?

resimler diye bir klasörümüz var. bu klasörüün içinde de resimler var.
ben şimdi anasayfamda bir resme tıkladığım zaman index.php?resim=1, başka bir resme tıkladığım zamanda index.php?resim=2 böyle bir şekilde link veriliyordu onu yapmaya çalışıyprum ama beceemiyorum. nasıl yapılıyordu bu?
hani böyle categorise?nadja=12 şeklinde link vermek istiyorum:)


 
hepsine ayrı ayrı link veriyosun ? tek seferde veriliyor mu ki. bilemedim şimdi.


  • vurursa gol olur  (26.12.09 22:06:43) 
şöyle bir sey isine yarar mı?

<?php
if ($handle = opendir('resimler')) {
while (false !== ($file = readdir($handle))) {
if ($file != "." && $file != "..") {
$explode_file = explode(".",$file);
$dosyaismi = $explode_file[0];
$uzanti = $explode_file[count($explode_file)-1];
echo "<a href='index.php?resim=".$dosyaismi."&ext=".$uzanti."'></a>";
}
}
closedir($handle);
}
?>

indexte de;

<?php
if(file_exists("resimler/".$_GET['resim'].$_GET['ext']) { // dosya var mi kontrol
echo "<img src='resimler/".$_GET['resim'].$_GET['ext']."' />";
}
?>
  • yasaluyari  (27.12.09 01:06:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.