[]

Faiz artırımı ve fitch'in kararı

Önümüzdeki hafta sizce MB faiz artırır mı ve Fitch'in Türkiye kararı ne olur?




 
Kimse bilmiyor. Fitch gecen hafta not indirebileceginin sinyallerini verdi o gunden beri sadece artan risklerden bahsediyor 1-2 gunde bir. Ama ters kose yapabilir ve indirmeyebilir.

MB konusunu da kimse bilmiyor cunku MB falan kurun yuksekliginden sikayetci olduguna dair hic bir sey soylemedi, sadece volatiliteden sikayetciler. Dun FED 2019 yili sonuna kadar her sene bir kac kere faiz arttiracagini soyledi Amerika'nin bu da kur napilirsa yapilsin yukselecek anlamina geliyor mesele enflasyondan fazla yukselip yukselmeyecegi. Bunu da Turkiye su anki ekonomik kaynaklariyla ciddi bir resesyona girmeyecek seviyede yuksek faizlerle engelleyemeyecek olabilir. O yuzden saldim cayira mevlam kayira stratejisi izleniyor olabilir. Hadi cok isteseler arttirmayi, bagimsiz olduklarina dair bir emare yok. O yuzden kimse bilmiyor.
  • robokot  (19.01.17 19:19:02) 
fitch not düşürecek, mb faizi değiştirmeyecek diye düşünüyorum.

mb üzerinde ciddi baskı var. haftalık repo ihaleleri iptal ediliyor şu anda. faiz arttırımı ekonominin temel direği olan inşaat sektörünü vuracağı için de hükümet arttırılmasını istemiyor.
  • 1shot2shots  (19.01.17 19:53:59) 
baski var ama MB su anda fiili olarak faizi zaten arttirdi; bankalari gec likidite penceresinden yuksek faizden borclanmaya mecbur biraktigi icin ortalama faiz %9 civarlarina cikti zaten. Sadece bunu su anda repo acip acmamaya karar vererek gunluk ayarlayabiliyor. Bu kadarlik bir ortalama faiz artisi bile dovizin atesini dindirmedi gerci. sonuc olarak bankalarin maliyetleri artti cunku faiz artti ve bu da yakinda kredi ve mevduat faizlerine yansimak zorunda. mevcut ekonomik gerceklikleri kulak cekerek degistirmeye calisirlarsa ne olur bilmem.


  • robokot  (20.01.17 02:41:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.