[]

Starbucks kahvesi ne kadar zararlı

Merhabalar,

Starbucks'ın veya diğer kahve zincirlerinde içtiğimiz americano, filtre kahve, espresso gibi çeşitler ne kadar zararlıdır sağlık açısından? Burada latte, mocha gibi şeker, aroma, şurup içeren kahveleri kast etmiyorum.

Mesela gidip çay içmek yerine sade americano içiyorum çünkü şekersiz içemiyorum çayı. Yoksa bu tip zincirlerin her ürünleri katkı maddeleri ile mi dolu? Hiç alışveriş yapılmamalı mı? Her kahve zincirleri sağlıksız mı sizce?

Edit: sorduğum şey bir dükkana gidip bir şey içmek istediğim zaman su+öğütülmüş kahve ile yapılan kahveleri içmek, menüdeki diğer içecekleri içmekten daha iyi ve sağlıklı mıdır? Bu tarz çekirdek kahvelerde katkı maddesi var mıdır?

Teşekkürler.

 
amerikano da süt de yok di mi, sadece kahve, su
sorduğunuz şey kahvenin işlenmesi ile çayın işlenmesinin karşılaştırılması mı ?

  • niye ama  (19.01.17 18:34:11) 
Baktığınızda americano, filtre kahve vs zararlı olmanın aksine günde 1-2 bardak icildiginde yarar bile sağlıyor. Ha kahvenin işlenmesi, taze olup olmaması gibi konulara girersek işin içinden cikamayabiliriz. Sonunda evde kahve çekirdeği yetiştirme noktasına geliriz ki o da biraz zor.

Şunu da eklemekye yarar var; her şekilde granül kahvelerden daha zararsız olduğu kesin.
  • fraise  (19.01.17 18:36:14 ~ 18:37:03) 
kahvede herhangi bir katkı maddesi yok. zaten basit bir işlem. meyve kurutuluyor, kavruluyor sonra kahve yapılıyor. zararı yok.


  • mattiadestro  (19.01.17 18:39:53) 
Kafeinsizler zararli, kafein iceren normal kahvede bir risk yok. Kafeinsiz icerenlerde 1 cesidi haric kimyasal soyucu kullaniliyor. Onun disindakileri rahatlikla icebilirsin.


  • neferkitty  (19.01.17 18:47:50) 
çay da zararlı olabiliyor ki, demir emilimini engelliyor kansızlık yapıyor mesela. tabi çok içildiğinde.

kahve de çok içildiğinde bisürü şey yapıyor. uykusuzluk, dikkat dağınıklığı, midesel şeyler, kafeine bağımlılık falan. ama bence günde bi americano içmenin zararı yoktur, hatta yararı vardır.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (19.01.17 20:27:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.