[]

bu masraflari kim oduyor?

bugun apartmanin garajinda boru tikanmis ve garaji su basmis onu yaptirdilar. 2 ay once de apartmanin baca bakimi/temizligi vs. yapildi.

bugun yonetici kadin benden bu islemlere harcanan paradan bana dusen payin 250tl oldugunu soyledi ve bunu talep etti. bu masraflari ev sahibinin odemesi gerekmiyor mu?


 
Kesinlikle ev sahibi ödüyor, bir kuruş verme.


  • giovanne  (19.01.17 16:31:55) 
hangisi simdi, biriniz verme diyorsunuz biriniz bakimsa vermen gerekiyor diyorsunuz :P
ev sahibi avukat, aradigim zaman net konusmam lazim yoksa zaten direkt bana kitlenecek

  • ahoy kaptan  (19.01.17 16:34:15) 
  • cursor  (19.01.17 16:37:08) 
Bunlar ev sahibinin işleri gibi geldi bana. Aidata göre kıyasla işte yapılan işten sen anlık faydalanıp kullanıyorsan sen, değilse ev sahibi.


  • gozu acik sevisen yahudi  (19.01.17 16:38:13) 
normalde biz burayi kiralarken 600TL aidat vardi, ama bizim kiraladigimiz ay kapici isten ayrildigi icin aidat temel giderler seviyesine cekildi(ortak elektrik-su masraflari), yani bu yapilan masraflar aidat ile karsilanmiyor suan.

yukarida paylasilan haberde 'asansör elektriğine bakım onarımına da katılmazlar' seklinde bir ibare var, ben bununla baca temizlik/bakimini es deger olarak algilayabilirim sanirim (ki oyle yapacagim).

ama asil masraf garajda patlayan su tesisatindan dolayi oldugu icin, onemli olan onu kimin karsilayacagini ogrenmem.

simdi belki bu tesisat cok eskiydi ve yillardir yenilenmedi/bakimi yapilmadi ya da belki gerizekali bir komsu tuvalete atilmamasi gereken bir sey atti ve bu yuzden orasi patladi diye bunun cezasini neden ben cekiyorum? piyango niye bana cikiyor?
  • ahoy kaptan  (19.01.17 16:43:32 ~ 16:46:23) 
Benim kullandığım bacayı ev sahibi neden ödesin? Su basmış bu kullanımdan kaynaklı. Ev sahibi kullanmıyor bunu. Kalıcı olan giderleri ev sahibi öder ama bunları kiracının ödemesi gerekir diye düşünüyorum.

Edit: Aklıma takıldı, apartman yönetimi hizmeti veren şirkette tanıdık var ona sordum. Temizlik ve bakım ücretleri kiracıya, boru değişimi olduysa ev sahibine aittir dedi.
  • teknikekip  (19.01.17 16:43:39 ~ 16:49:43) 
bunlar demirbasi masrafi olarak gecer ve ev sahibi oder kesinlikli odemek gibi bir saflik yapma


  • lithu  (19.01.17 16:50:34) 
arkadas herkes kendinden emin ama yine de 2 farkli cevap var ortada :D

ben en iyisi ses cikarmadan odeyecegime, ev sahibine telefon edip apartmanda su kadar masraf cikti bunlari nasil hallediyoruz falan diyip ufaktan pisleseyim :))
  • ahoy kaptan  (19.01.17 16:52:29) 
@ahoy kaptan

Mesajımı editledim.
  • teknikekip  (19.01.17 16:54:05) 
patlayan su tesisatıının bakımı net ev sahibine aittir.

baca temizliği ise biraz daha ortada bir alan, her yıl düzenli temizleniyorsa, kullanıcı yani (kiracıya) da düşebilir. ayrıca, baca temizliğini, bakım olarak düşünüp, boyama masrafları ile eş düşünmeniz daha mantıklı olacaktır. elektrik tesisatı bakımı biraz daha yukarıdaki patlak su borusu örneğine uyuyor sanki.

Sonuç olarak bana kalırsa eğer bacanın rutin temizliği değilse, hepsini ev sahibi öder. Ayrıca böyle işlemler için aidatta belirli bir demirbaş bakım masrafı ayrılmalıdır.(ev sahibi ödeyecek)
  • cursor  (19.01.17 16:56:07) 
genel giderleri kiracı öder. sabit giderleri ev sahibi öder.

baca bakımı, apartman temizliği, asansör bakımı (sadece bakımı), bahçe bakımı, görevli ücreti, görevli ssk'sı, ısınma gideri vs. kiracı öder.

garajda su patladıysa o bakım gideri değildir. genel gider de değildir. mülkten kaynaklanan bir arızadır, ev sahibi öder. asansörün motoru değişecektir, ev sahibi öder. çatı aktarılacak, ev sahibi öder. mantolama yapılacak, ev sahibi.

apartmanın baca bakımı size düşer. ama garajda patlayan tesisatın onarımı ev sahibine.
  • kibritsuyu  (19.01.17 16:59:41 ~ 17:00:19) 
ya normalde bu masraflar bana dusuyorsa ben ses cikarmadan oderim ama bu isin bu ay olmasi biraz uzdu.
zaten hic hesapta olmayan 1-2 harcama yapmak zorunda kaldim (kopegin kisirlastirilmasi, bir cenazeye git-gel icin aileye komple ucak bileti vs.) o yuzden extra 250tl daha odemek canimi sikiyor.

bu arada bu isler cok riskli o zaman; ya 250tl yerine 1000tl masraf ciksaydi? ya da ne bileyim ucu ucuna gecinen bir insan olsam odemeye gucum olmasa bunu ne olacak?
  • ahoy kaptan  (19.01.17 17:02:20) 
Patlayan şu borusu demirbaş olarak geçer. 2 yılda bir değişen bi' şey değil sonuçta.

Ama baca temizleme kiracının işi. Bacada tadilat olsaydı demirbaş olurdu ve ev sahibi önerdi.
  • isott  (19.01.17 17:05:41) 
suan cogu kisinin hemfikir oldugu sonuc soyle;

- baca giderini kiraci oduyor
- patlayan su borusunu ev sahibi oduyor.

simdi bu patlayan su borusunun patlama sebebi vs. bizi ilgilendiriyor mu? yani atiyorum eskidigi icin patladiysa ev sahibi, apartmandan bir gerizekali yuzunden patladiysa kiraci oder gibi bir sey olabilir mi?
  • ahoy kaptan  (19.01.17 17:07:48) 
@ahoy kaptan O boruya ne yapıldığı önemli. Komple değiştirildiyse ev sahibi öder. Ayrıca size düşen parayı bu ay ödeme durumunuz yoksa bunu yöneticiye iletin, gelecek ay vereceğinizi söyleyin. İdare ederler sanırım.


  • teknikekip  (19.01.17 17:12:25) 
@teknikekip hic idare edecegini sanmiyorum

ust komsu 1-2 haftaligina sehir disinda yonetici telefon etmis ama ulasamamis. benden 250tl isterken bu durumu anlatip ust komsunun payini da verebilir misiniz o geldiginde ya da ben ulasabildigim zaman ondan alip size veririm falan dedi.
  • ahoy kaptan  (19.01.17 17:18:30 ~ 17:21:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.