[]

çocukken ufak bi oyunumuzda kullandığımız bitki

bir bitki vardı böyle yeşil renkli, buğday başağına benzeyen. başını koparır yere koyardık, avcumuzu da üstüne kapatırdık. sonra elimizin üst tarafını diğer elimizle okşadığımızda bu bitki elimizin altından dışarı doğru çıkardı. neydi bu :)




 
pisi pisi diyorduk ona, pisi pisi otuymuş


  • freebird5406_2  (19.01.17 14:41:21 ~ 14:41:51) 
@freebird5406_2 bu galiba yabani arpa gibi bir şey. bu dediğim yani evet benim sorduğum buydu.


  • pilavmaker  (19.01.17 14:51:04 ~ 14:51:45) 
sagli sollu minik minik o diken gibi yapraklarin hepsini govdeyi kirmadan koparmayi basarabilirsen dali yastiginin altina koyup dile dileme muhabbeti de vardi.


  • jimicik  (19.01.17 14:55:32) 
@jimicik, bizde aynı muhabbet, kim uydurduysa, 'evleneceğin kişiyi rüyanda görürsün' şeklindeydi. Küçükken evlenme meraklısı olduğum için hep yapardım.


  • peggy  (19.01.17 15:17:59) 
Hordeum murinum, pisipisi otu olarak türkçeleştirilmiştir.

tdk:
pisipisi otu
isim, bitki bilimi
Buğdaygillerden, tarla ve yol kenarlarında kendi kendine biten bir tür arpa (Hordeum murinum)
  • d e j i n  (19.01.17 16:31:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.