[]

sorum erkeklere

ufakken örgü örmeye özeniyor muydunuz? ben ilkokulda falan ananem örgü örerken çok özenirdim çok kompleks bir şey gibi geldiği için. nasıl yapılıyor falan diye sorardım ananem erkekler uğraşmaz böyle şeylerle derdi ki ananem açık görüşlülükte çoğu gencin eline verir. sadece o da değil anam babam da derdi ki onlar da öyle insanlar. nedir bu erkeklerin örgü örmesine olan nefret acaba? halbuki öğrensek güzel olmaz mıydı?




 
küçükken ben de çok heves ederim. anneme öğrenmek istiyorum dediğimde "saçmalama" demişti dün gibi hatırlıyorum:) elişi yapan erkek ibnedir görüşü yaygın maalesef.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (19.01.17 12:06:56 ~ 12:08:48) 
Bir sorun yok artık günümüzde şu erkek işi şu kadın işi pek kalmadı her yerde tutorial videolar mevcut.


  • gozu acik sevisen yahudi  (19.01.17 12:08:00) 
Annem bana öğretecekti ama becerememiştim, sıkılmıştım. Etamin yapıyordum güzel, okulda sergiye de çıkmıştı dokumalarım.

Erkeğin eline yakışmayan bir görüntü olduğunu düşünüyorlar, toplumsal cinsiyet kavramı üzerine düşününce, özellikle bizim toplumumuz için normal bence. Ama artık büyüdün kocaman "adam" oldun, bu sorumluluğu üstlenip başlayabilirsin; faydalı bir hobi neticede.
  • baba jo  (19.01.17 12:11:43 ~ 12:12:48) 
Demolition mandaki sahne yüzünden bende de var bi örgü örme iştahı


  • kargn  (19.01.17 12:18:07) 
bir an bile heveslendiğimi hatırlamıyorum.
hafızamda cebren ve hileyle götürülüp sıkıntıdan kafamı duvarlara vurduğum "gün"lerin iki numaralı konusu olarak yer etmiş.
bak ürperdim hatırlayınca şimdi.
  • filteria  (19.01.17 12:33:47 ~ 12:36:13) 
Kısa bir aralık ilgimi çekti. Nasıl oluyor acaba diye merak ediyordum. Ben de yapayım diye içimden geçmedi. 2,3 hafta ilgilendim sonra bir daha aklıma bile gelmedi.
Sorunun cevabı özenmiyordum oluyor.

  • cahs  (19.01.17 12:39:47) 
annem öğretmeye çalışmıştı galiba tam hatırlayamıyorum ama sonuç hüsrandı büyük ihtimalle.


  • Apocalypse  (19.01.17 14:22:53) 
  • shi aila  (25.01.17 18:30:20) 
hasta ruhlu bir tane is egitimi hocasi vardi ortaokulda, onun yuzunden bir donem ogrenmistim. o da gostermelik olarak, hoca yanimiza geldiginde..kizlarla anlasmistim, onlar benim yerime de oruyorlardi :D

cok sacma bir seydir yahu. herkesin gorusu farklidir, bana gore sadece kadinlara yakistirilmasi gereken bir sey degil; ama vakit kaybi sanki.

illa zaman harcamak istiyorsan, arduino, raspberry pi, programlanma vs ogren..para kazanirsin belki :)
  • ubi dubium ibi libertas  (25.01.17 18:38:53) 
başlayamam ama biri başlarsa haroşa örerim.

10 yasından falan beri. Okulda öğrenmedim. Merak ettim öğrettiler.

çıfıdı çıfıdı dantel işleyebilen kadına saygı duyarım ama, örgü kolay da dantel zor.
  • paranoyak kedi  (25.01.17 18:50:32 ~ 19:02:28) 
hayır. ortaokulda elişi dersi zaten vardı. adını tam olarak hatırlayamadım gerçi dersin. makrame örmek çok meşhurdu o zamanlar ondan yapmıştık. tahtaya çivi çakıp halı örüyorduk sonra bi de.halı gene zevkliydi de diğeri lanet bişeydi :)


  • hasmetizm 2046  (25.01.17 18:53:45) 
lise 1de özendim hatta haroşa öğrendim çok geçmeden apandisitim oldum hayatım kaydı.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (25.01.17 18:54:48) 
ilkokulda 2 gün hastanede yatmıştım da orda bir teyze öğretmişti bana eğlenceliydi. dümdüz dikdörtgen bir parça örmüştüm. sonra evde örgü ile uğraşan olmayınca unuttum gitti. güzel olurdu/olur. günümüzde ayrım pek kalmadı +1


  • buhebu  (25.01.17 18:59:22 ~ 19:00:25) 
Küçükken benim kıçıma dantel iğnesi batmıştı. Bir gün sevdiğim bir çizgi film başlamıştı. Yaşaşın deyip çekyata atladım ve sonra aynı hızda geri zıpladım. O günden beri örgü işlerini "tehlikeli" sınıfında değerlendiriyorum. Bana da karmaşık geliyor ama. Bazı kadınlar çok başarılı oluyor bu konuda. Yazıcıdan çıkartmış gibi şeyler örüyorlar. Onlara hayranlıkla bakıyorum görünce. Ben de yapayım düşüncesi olmadı ama hiç.


  • dissendium  (25.01.17 19:01:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.