[]

kedi sahiplenme

merhabalar,
yavru bir kedi sahiplenmek istiyorum. instagram ve facebookdaki birçok ilana bakıyorum. her ne kadar cins kedi satın almaya karşı olsam da ilanlarda içimizi cız ettirecek "güzel" bir kedi arıyorum: sokaklarda yaşayan russian blue kırmaları veya uzun tüylü çok renkliler gibi. bir yandan da suçluluk duyuorum tekir bir kediyi sahiplenmediğim için. beyaz atlı prensi bekler gibi kedi beklemek yanlışbir davranış mı sizce? ilk bulduğum kediyi almalıyım?



 
tipten çok karakterinin size uygun olması önemli. aldıktan sonra zaten çok seveceksiniz tipe takılmadan.


  • pide  (19.01.17 10:41:37) 
Merhaba, bu "cins" diye tabir ettiğiniz kediler mal oluyor bence, bizim sokaktan aldığımız nispeten tüylü tekir kedi şu anda evin sahibi konumunda, gayet akıllı, dışarıda hayatta kalabiliyor ve avcılık yetenekleri çok üst seviyede, cins kedi akşama kadar miskin miskin uyuyacak, evde uçan kelebeği yakalamaya tenezzül bile etmeyecek, kedi dediğin enerjidir, aura'dır, tekir kediler üstün ırktır, haberiniz olsun.

Muhtaç olduğunu düşündüğünüz kediyi alın, cins kediyi değil.
  • devorgilla the gunslinger  (19.01.17 10:41:45) 
benim de hep aklımda hep uzun tüylü ve toparlak ponçik bi kedi sahiplenme düşüncesi vardı çünkü çocukluğumdan beri birlikte büyüdüğüm ve 3 sene kadar önce vefat eden kedim inanılmaz uzun boylu, kısa tüylü ve atletik bi tekirdi. hiç yerinde durmaz, doya doya sevdirmez anca atlasın zıplasın koşsun isterdi. bu sefer de ufak tefek sevmelik bi tane olsa derken günün birinde kapımıza yine ilk kedimin tipinde sadece rengi siyah beyaz olan bi yavrucak geliverdi ve görür görmez resmen aşık olduk sahiplendik. herkesin kafasında bir ideali oluyor ister istemez. ben de asla para verip cins kedi almam derim, ille sokak kedisi olmalı benim bakımıma muhtaç olmalı ki ben onun özgürlüğünü elinden aldım diye vicdan azabı çekmek yerine hayatını kurtardım diyebileyim diye düşünürüm. iki kedimde de öyle oldu fakat dediğim gibi göz göze gelince zaten kafasından kalpçikler çıkıyo insanın.

zaten derler ya kedi insanı sahiplenir diye, sahiplenilince anlarsın eminim :)
  • kakamelsokoban  (19.01.17 10:57:00 ~ 10:59:48) 
haha tabii ki istersiniz sıkıntı değil, insanoğlu bu ama o uzun tüylere kakalar yapıştığı ya da halılara tüy kusulduğu zaman ah tekir vah tekir dersiniz :)

Şakası bir yana, biraz beyaz atlı prens gibi. Görünce anlarsınız kedinizi. Sahiplenmek de kolay değil, fb'den falan bakıyorsanız o telefonlar ya açılmıyor ya gitmiş oluyor. Zaten doğru kediyi görünce alıp gidiyorsunuz. Sıkıntı yapmayın hiç, önemli olan niyet. Satın almayın yeter.
  • whoosie  (19.01.17 10:58:34) 
Biz sokaktan tekir (sarman) bir kedi sahiplendik. Birçok kedi var, neden o diyorsan bilmiyorum.. İçimin dediğin gibi "cız" etmesi ona karşı oldu. Sokakta çok savunmasızdı ve yüzü gözü yara içindeydi, belki de bu yüzden.
Kedimizin muhteşem bir karakteri var, bize karşı sevgi dolu, çok sakin ve uysal, komutlarımızı bile anlamaya başladı kısa sürede. Bin tane cins kediye değişmem kendisini:)

Cins kedi sahiplenmek isteyenleri (para ile satın alınmadığı sürece) yargılamıyorum veya bunu yanlış bulmuyorum. Sonuçta hepsi yuva arayan, sokaklarda yaşayamayan hayvanlar, hepsi bir benim için. Benim gönlüm bir tekire gitti, seninki başka bir kediye gidebilir.. Suçluluk duymaya gerek yok:) Sadece diğer kedilere de önyargı ile yaklaşmayın, bakarsınız hiç ummadığınız bir kedi beyaz atlı prensiniz oluverir:)
  • peggy  (19.01.17 11:08:52 ~ 11:09:15) 
satın almadığınız sürece istediğiniz ve beğendiğiniz bir kediyi sahiplenebilirsiniz bence bunda yanlış bişey yok. kaldı ki sokakta yaşayan ama halinden gayet memnun olan bir kediyi sahiplenmenin pek doğru olduğunu düşünmüyorum. örneğin kadıköyde sokaklarda bin tane kedi var, herkes sürekli mama koyuyor kapıların önüne ve hayvanlar benden sağlıklı. onları almak mantıksız. ya da şirketin bahçesinde kediler var, doğurdular ama yavruların keyfi yerinde. onlar da alınmaz. bir tanıdığın kedisi doğurmuşsa onu almanız daha iyi olacaktır. ya da sokakta diğer kediler tarafından dışlanmış, dövülen kediler var. onlar olabilir. veterinerlere de sorabilirsiniz onların muhtaç hayvanlardan haberleri oluyor.

asıl tavsiyem, fotoğraftan bakarak almayın. gözünüzle görmeniz, o enerjiyi hissetmeniz lazım. siz onu evde istiyorsunuz tamam ama kedi sizi sevmeyebilir, evde yaşamak istemeyebilir, sonuçta karakterli bir hayvan :)

bir de diğer bir önemli kou, dişi mi erkek mi istediğinize karar verin. ikisinin de evde beslendiklerinde can sıkıcı olabilecek farklı yanları, huyları var.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (19.01.17 11:56:27) 
o kediyi görünce anlayacaksınız bence de. benimki yavruyken gittiğimiz veterinere bırakılan bir kedi vardı, çocuklar kulaklarını ve bıyıklarını kesmişler,kaburgalarını kırmışlar... böyle uzun tüylü siyah beyazdı, çok minikti bi de ağzının kenarında ben vardı o yüzden veterinerde türkan şoray koymuşlar adını. şimdi benim domuz yanına başka kedi yaklaştırmadığı için 2. kediyi alamıyoruz ama yavruyken o türkan şorayı alsam alışırdı hala da düşündükçe içim cız eder.
neyse ki türkan sahiplenilmişti bir sonra gittiğimizde. umarım hayatı güzel geçiyordur.

  • physcos physcos  (19.01.17 12:31:41) 
sahiplenmek istediğim kediyi başka birisi almıştı, gözüme çarpan diğer bir tekiri sahiplendim. neden onu seçtim bilmiyorum. şimdiki hali çok sevimli, erkek olmasına rağmen dişi sanıyorlar. fakat sahiplendiğim haline bakınca pek bir çirkin olduğunu görüyorum. neden niçin alıp eve getirdim bilmiyorum ama iyi ki birbirimizin olmuşuz :) siz de sahiplendikten sonra dünyanın en güzel kedisiyle sahip olduğunuzu düşüneceksiniz :)


  • boyalı kuş  (19.01.17 13:34:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.