[]

Bankaların Aktif Pasif Yönetimi Bölümü Ne İş Yapar?

Arkadaşlar merhaba.
Bankaların aktif pasif yönetimi bölümünü tam olarak ne iş yapar?
İleriye dönük bu departmanda çalışılması durumunda kişiye katacağı şeyler nelerdir? Detaylı bilgi verebilirseniz inanın çok sevinirim. Teşekkürler.


 
Bankalar bir yandan kârlarını maksimize etme, bir yandan da piyasadaki gelişmeler çerçevesinde kendilerini emniyete alma gayreti içinde hareket ederler. Bankalar kârlarını maksimize edebilmek için daha fazla kredi vermek, daha fazla yatırım yapmak bunun içinde daha fazla fon toplamak zorundadırlar. Bankaların kâr maksimizasyonu amacına ulaşabilmek için mevduat maliyeti ve sermaye maliyetinden oluşan fonlama maliyetlerini azaltmaları gerekir. Bu bilançonun aktif ve pasif kalemleri arasındaki dengeyi getiri/maliyet farkı, faiz oranı ve vade yapısı banka lehine olacak şekilde düzenlemekle mümkündür. Aktif Pasif Yönetiminin teorik düzlemi bu. Aslında Basel 3 düzenlemeleri ve sermaye yeterlilik oranının önemi de düşününce baya da kritik bir iş yapıyolar dışarıdan bakınca. İçeride yine excel dolduruyolardır gerçi napıcaklar soaıpoaskd. Ama risk yönetimi falan giderek önem kazanıyor sanki. İyi bir kariyer yolu olabilir.


  • nevrochaotica  (18.01.17 17:20:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.