[]

dosyalarımı her zaman yanımda taşıyabileceğim 512gb-1tb bir şey

(cloud olmaz zaten var indirmeyeceğim çözümler gerekli)

bazı kriterlerim var mesela taşıyacağım şeyin aşırı küçük boyutta ve hafif olması gibi.

flash bellek araştırmaya başladım bir ton forum okudum 1tb-512gb flash bellekler hakkında. bunlar hakkında söylenen en yaygın şey satılan flashın aslında söylendiği gibi 512 gb olmadığı ve bir takım disk test programlarını geçemediği yani fake olduğu. (öyle olmayan bi tane buldum 1tb flash bellek 4 bin lira :D) hal böyle olunca şüphe ettim bende tabi. flash bellek işini sanırım kafamdan sildim. eğer ucuz ve yüksek saklama kapasiteli öneriniz yoksa

şimdi external hdd araştırmaya başladım. ucuz güzel falan ama hepsi hayvan gibi büyük. bana dosyalarımı her zaman yanımda taşıyabileceğim 512gb-1tb ve olabildiğince küçük boyutta bi hdd markası modeli önerebilir misiniz?

veya hddler standart boyutta mıdır? (bilgisayar için evet ama taşınabiliri bilemiyorum o yüzden bunu da soriyim)

 
WD Elements modelini kullanıyorum ben. cep telefonu büyüklüğünde. (Iphone 7 gibi boyu hemen hemen).

www.mediamarkt.com.tr

model örneği olsun diye koydum linki. en ucuz burası mıdır, değil midir bilmiyorum ama...
  • bi mekan  (18.01.17 13:12:07) 
harici usb kutuya takılmış 512 gb'lık bir ssd, göt cebinde taşınan standart bir erkek cüzdanından daha büyük değil. harddiskler de öyle ama ssd diyorum, sürekli taşıyacağınız için harddisk olmasa daha iyi.

yine de büyük diyorsanız sd kart teknolojisi bildiğim kadarıyla 128 gb'a geldi. 4-5 tane sd kartı yine ufak bir cüzdana koyarak taşıyabilirsiniz.
  • kibritsuyu  (18.01.17 13:12:42) 
taşınabilir ssd güzel ama daha sabitleri çok yeni teknoloji bunların taşınabilirleride öyle. 512lik taşınabilir ssd 700-800 liraya geliyor ki bu çok pahalı.

128lik bi sd kartta 250 liraya geliyor ayrıca 5 tane şey taşımak istemem.

yine hddye geliyoruz hem ucuz hem kapasitesi yüksek ama boyutları büyük :(

ben biraz boyutları küçük hdd araştırayım.
  • freetakilir  (18.01.17 18:16:05) 
tikkat: tasinabilir mekanik bir disk alacaksan, bu dosyalarin yedeklerinin bulunacagi ayri bir diske ihtiyacin var. tasinabilir mekanik diskler eninde sonunda bozulur. sallanir, yolda darbe alir, minibus tasin uzerinden hizli gecer, canta duser bir sey olur ve o disk eninde sonunda kullanilmaz hale gelir. o yuzden onemli dosyalarin tek kopyasini mekanik bir diskte ortalikta tasimak cok akil kari degil. boyle bir durumda bir yedek cozumunun olmasi gerekir. disk mekanik olmazsa (ssd falan) o zaman risk azaliyor tabii baya. kaybetmedigin surece evdeki bir diskten pek farki olmaz, yadekleri biraz daha savsaklamak mumkun olur.


  • robokot  (18.01.17 18:52:07 ~ 18:53:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.