[]

yazılımcı için kariyer yolu

selamlar,

4-5 senedir yazılımcıyım, daha çok oracle üzerinde pl sql kod geliştiriyorum. fakat gelecekle ilgili çekincelerim var.

bundan 5-10 sene sonra istanbul'da herhangi bir şirkette hala kod yazarak hayatımı devam ettirme düşüncesi beni kötü yapıyor.

aslında istediğim küçük bi yere yerleşeyim orada yaşayayım ama başka meslek yapamam diye düşünüyorum. istanbul ve ankara dışında şu an yaptığım işe benzer bi iş yapmam da zor görünüyor.

bu yüzden web development işine başlasam diyorum. belki 3-5 seneye biraz yol katedersem freelance çalışabilecek duruma gelirim diye düşünmeye başladım. böylelikle istanbuldan da gidebilirim diye düşünüyorum.

az buçuk bilgim var ama basic düzeyde. kendimi biraz geliştirip, en azından kendim bi
proje yapıp, bu yarz bi
oızisyonda başlasam. sonra da kendi işimi yaparım diye bi fikir geçiyo.

sizden ricam web development için hangi yoldan ilerlemek lazım? aklımda yapabileceğim bi kaç proje var amanerden başlayacağımı bilemiyorum.( java, jsp falan biliyorum biraz, node.js falan da öğrenmeye çalışıyorum)

teşekkürler.

 
konudan hiç anlamıyorum ama şöyle bir şey gördüm www.kariyer.net


  • kaset  (18.01.17 12:38:44) 
Web Development icin once HTML sonra CSS ogren. yazilimcilik temelin oldugu icin bunlar sana cok kolay gelir ve kisa surede ogrenirsin. Daha sonra JavaScript ogren. bu konuda da cok zorlanacagini sanmiyorum cunku yazim olarak java ya benziyor, dil olarak da cok esnek bir dil. Web developer olarak zamaninin cogunu JavaScript ile gececek. JavaScript gelistirirken de islerini daha da kolaylastirmak icin JQuery ogren. Bu sayede gereksiz detaylarla ugrasmak zorunda kalmazsin. Bunlara ek olarak Ajax ve HTTP konusunda bilgi edin. Cok daha yapisal web siteleri gelistirmek isytiyorsan AngularJS, ReactJS gibi MVC frameforkleri ogrenebilirsin. Arka tarafi da Java ile yazabilirsin. On tarafta da tasarim konusunda calismak icin biraz photoshop bilmen avantajina olacaktir. Bunlarin yaninda Responsive design, material design gibi akimlari, bootstrap gibi css kutuphanelerini de bilirsen cok rahat edersin.


  • emrahday  (18.01.17 14:40:35) 
freelance calisma hedefin varsa bunu sadece yurtici dusunme bence. bu noktada ingilizceyi en tepeye yazmak lazim. bu varsa gerisi kolay.

wordpress uzerinde yogunlasabilirsin belki. eklenti ve tema yapabilirsin. senin icin bunu satan platformlar var. belki tema noktasinda beraber calisabilecegin bir tasarimciyla yurursen daha keyifli olur.
  • enaz3kedi  (18.01.17 22:26:13) 
oracle'ın sertifikaları falan varsa katıl ve al, ne kadar sertifikası varsa hepsini al adam gibin bir dba ol, sonra parayı çıkartmanın ve vergilerin düşük olduğu bir ülkede şirket kur (karadağ yükselen star şu aralar misalen) yarı fiyatına uzaktan danışmanlık vermeye başla, (günlüğü 500$ değilde 200$ al noolcak) daha sonra git maltaya malezyaya uzaktan takıl hem havuzlu evde yaşa hemde işini yap. mis gibin.


  • selam  (22.01.17 14:17:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.