[]

Köpeğinizi tasmasız gezdiriyor musunuz?

Hem yanınızda tasmasız yürüyüp yürütmediğinizi hem de tek başına dolaşıp gelmesi için salıp salmadığınızı merak ediyorum.

Ben bunların ilkini yapıyorum bazen parka gidince. Özellikle çevredeki okullarda derslerin olduğu saatlere falan denk getirmeye çalışıyorum çocuklar korkar falan ne olur ne olmaz diye. Bunun dışında tek başına dolaşıp gelmesi için bırakmıyorduk hiç ama geçen hafta çok kar yağınca ve yerler hep buz olunca birkaç defa bizden uzaklaşarak kendisi gidip geldi tuvalet için. Birkaç defa özgür kalınca şimdi yine onu istiyor gibi sanki. Tasmayla gezmek istemiyor ama ben yine de arabalardan ve zarar verebilecek insanlardan korktuğum için bırakmak istemiyorum tek başına. Tabii bir de sokak kedileri ve köpekleri de var bırakmamama sebep. Ama bir yandan da "acaba özgürce gezip koşması daha mı iyi" diye düşünüyorum.

Siz köpeğinizi tasmasız gezdiriyor musunuz ya da tek başına gezmesine izin veriyor musunuz? Doğru olan ne sizce bu konuda?

 
eğer kaçma huyu yoksa bence sizin kontrolünüzde ve insansız ortamda serbest gezmesi ideali. serbest koştukça cidden çok mutlu oluyorlar. benim şerefsizin kaçma huyu var mesela salamıyorum.
öte yandan kayıp ilanlarında, "hep gezip geliyordu ama bu sefer gelmedi" tarzı cümleler çok görüyorum. o yüzden sizin gözetiminizde serbest olması önemli.

  • pide  (18.01.17 10:36:43) 
Sokakta pek kimsenin olmadığı saatlerde (gece 12-1) koşması için salıyorum. Onun dışında tasmasız gezdirmiyorum.

Açık alan olursa (İnciraltı Kent Ormanı) (2.bp.blogspot.com ) orada salıyorum. Köpeğinizi salmayın diyenlere -bi siktir git- diyorum.
  • teknikekip  (18.01.17 10:36:44) 
ağızlık taktıysam evet.

takmadıysam insanların çoluğu çocuğu var, fobisi olan var. hak olarak görmüyorum o şekilde salmayı. ayrıca ne kadar eğitimli de olsa sonuçta o bir hayvan, robot değil. Dolayısıyla yapmaması gereken şeyleri de yapabiliyor.

komut dışına çıkmayacak özel eğitimli bir köpekse olabilir sadece.
  • kayranin kedisi  (18.01.17 11:14:13) 
şu anda köpeğim yok, ama rahmetli yaşıyorken hiç tasmasını çıkarmazdım.
sadece bizim kulübe götürdüğümüzde, koşsun oynasın diye serbest bırakırdım kapıları kapatıp.

serbest bırakmamamın nedeni insanlardan çok, köpeğin kendisiydi aslında.

bu şekilde kaçıp giden, bir kedi ya da başka bir şey peşinde koşarken araba çarpıp ölen/yaralanan köpek ya da bu yüzden durup dururken şikayet eden/dava açan (manyak çok ne de olsa) insan çok.

özellikle İstanbul gibi bir şehirde, doğru bulmuyorum tasmasız köpek dolaştırılmasını.
  • blatta hiberna  (18.01.17 12:11:23) 
valla geçen kızın biri gece vakti parkta golden köpee tasmasız salmış, bizim haberimiz yok hiç görmedik bankta sigara içiyorduk köpek arkamızdan gelip önümüz ve üzerimize doğru fırladı kendini sevdirme maksatlı, bizim aklımız çıktı tabi. kesinlikle en ufak kızma olmadı köpeğe karşı ama korkudan aklımız çıktı. refleks bişey elimizde değildi sonuçta beklemiyorduk, kız koşarak gelip niye korkuyorsunuz oyun yapıyor, ne biçim insanlarsınız, hayvan sevginiz yok bıdı bıdı diye trip attı. özür mözür de kar etmedi.lütfen siz böyle yapmayın :3


  • itachi uchiha  (18.01.17 12:22:18 ~ 12:22:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.