[]

Cin çağırma olayı gerçekmi? Musallat?

Birçok kişinin bu başlığı görüp okumama gibi bir eylemde bulunduğunu hissediyorum..Neyse..

Şimdi materyalistler tarafından reddedilen dinler ve inanç sistemleri her ne kadar mantığa yatırılsa da mantık dışı kabul edilen paranormal olayların gerçeklik unsuru karşısında nasıl bir açıklama getiriliyor?

Basit bir anlatımla, hiçbir halta inanmayan bir adam cin çağırma seansına katılıp yaşadıkları karşısında imana gelebiliyor..ama ne kadar doğru? Kutsal kitaplarda bahsedilen öbür dünya'nın varlığına bir kanıtmı yoksa tamamen uydurmaca düzeneklermi? Hadi Enerji yoğunlaşması bile desek o zaman enerji boyutunda bir açıklama ile karşı karşıya kalmıyormuyuz?

Ters ayaklar, aynalar falan derken aslında kendi korkularımızı mı güdüyoruz yoksa gerçekten bu tarzda olaylar varmı? Yaşanıyormu? Doğru ortam kurulduğunda herkes bir şekilde bu deneyimi yaşarmı?

Musallat muhabbeti var ayrıca sormak istediğim..Yani bu nedir? Dua ile kutsal kitaplar ile etkisi azaltılan bu durum hakkında görüşleriniz nedir? yaşanmışlıklarınız varmı? Doğru örneklerle nasıl bir açıklama getirirsiniz bu sorulara? Kafam karışık biraz..

 
burda gördüğüm kadarıyla dini birşeyler yazmaya korkuyor birçok kişi.
alaya alınma korkusuyla; ki bu yüzden bende yazmadım birçok soru, neyse..
musallat muhabbeti var arkadaşım, tabi bunu inandığım için söylüyorum; inanmayanlar binbir türlü taşak geçer tabi.
cinlerde de müslüman olmayanlar musallat oluyor; ha nasıl oluyor dersen onu mutlaka daha yetkili birine sor derim. -bir kaç bildiğim ve kuzenimin yaşadıkları var da, uzun biraz-
cin çağırma seansında imana gelenler için şöyle birşey diyebilirm, inananların söylediklerinin doğru olduğunu görünce o seanslarda, yıllardır taşak geçtiği olayların gerçekleştiğini görünce inanıyorlar tabi ne olabilir ki.
bu seanslarda uydurma düzenekler de var, olmayanı da. ama gerçek şu ki öbür dünyanın kanıtı; niye mi? bir kitap ve o kitapta ne yazılıysa o var çünkü.
çok yardımcı olamadım biliyorum,
kafan karışıktı bende karışık cevapladım, taşak geçenler buyursunlar :)
  • dieselsingle2  (26.12.09 14:41:15 ~ 14:44:13) 
Uğraşmayın böyle işlerle onlar farklı alem biz farklı alemiz. Rahatsız etmenin ne anlamı var.


  • HaNeDaN  (26.12.09 15:20:57) 
Musallat dediğimiz şey ruhsal bunalımdır aslında. Panikatak mesela. :) O ruh çağırma seansları da bildiğin Deyvid Kapırfiıld numaraları aslında. İlizyon hepsi.


  • pichoscosama2  (26.12.09 15:56:09 ~ 15:57:43) 
aslında bu kadar kafaya takarsanız halüsinasyonlar görebilir, gerçek olduğunu zannedebilirsiniz.


  • Ayiyogi  (26.12.09 16:00:09) 
cinler Kuran'da birçok ayette geçiyor, mesela enam suresinde, araf suresinde... cin çağırmanın gerçek olduğu söylenir, hiç çağırmadım, çağırmam, çağırandan da uzak dururum, çağırmanızı da tavsiye etmem. beşerin şerri bana yeterken bir de görmediğimin şerriyle uğraşmak mı Allah korusun...


  • BloodGroove  (26.12.09 16:10:04) 
Yaşanılan daha doğrusu yaşanıldığı iddia edilen bu tip hiçbir şeyin doğru olmadığını garanti ederim.


  • paranormal  (26.12.09 16:38:12 ~ 16:38:45) 
cin demeyin 3 harfli diin o zaman musallat olmazlar=) (şakamızı yaptk şimdi ciddyet öhöm)
bi kere müslümansanz ve inanmıyorsanız cinlere, zaten imanınızı sorgulamanız gerekir. kuran da cin suresi diye bişi var, bırakın diğer ayetleri, hadisleri. bunlara rağmen inanmıorm ööle şeylere dien ve müslmanım dienler bi sktrsin. ateistseniz zaten hiç bişiden korkmanıza gerek yok naslsa bişeye inanmıyosunuz. sizi ancak elektrk çarpar=)
ha bu arada "yek yaa ööle şeyler cemaaat bilmem ne" diyenler de kendilerini ne sanıyo acaba? yani algılarınız çok mu yüksek de her canlıyı her olguyu algilayabileceğinizi sanıyosunz? ulan köpekler sizden daha iyi koku alıyor, şahinler daha iyi görüyor vs vs. algılarımız her trlü canlıyı algılayablcek kadar açık diil.
  • rentts  (26.12.09 17:03:57 ~ 17:06:05) 
@alıntı Survivorman Basit bir anlatımla, hiçbir halta inanmayan bir adam cin çağırma seansına katılıp yaşadıkları karşısında imana gelebiliyor..

Ama mesela kuran'da cin,büyü vs. gibi işlerle uğraşanların yatacak yeri yok gibisinden ayetler var. Diyelim ki bu insanlar bu işlerle uğraşıyor ve bunları bizden daha iyi biliyor, o zaman neden hala bile bile bunu yapmaya devam ediyorlar? korkmuyorlar mı? Neye güveniyorlar?
  • escritor  (26.12.09 17:18:05) 
www.lahuti.com detaylı bilgi için buraya bak ama bence inancın ne olursa olsun bu konulara ucundan da olsa bulaşma.


  • justaphantom  (26.12.09 17:52:14) 
müslümansanız sizin için cin vardır. yoktur demek dinden çıkarabilir adamı bunu yazın bi kenara.

ben inanan bir insanım. ben çocukluğumdan beri ,ilk hatırladığım 7-8 yaşında belki de daha ufaktım, klozete tuvaletimi yaparken tüpün üstünde oturan kafası babamın yakın bir arkadaşının kafası olan bir çocukla konuştum iki cümle. sonra o kayboldu. bunu izleyen dönemlerde yılda bir iki kere hep böyle şeyler gördüm. babam çok dindardır. hep dualar okudu, bana da ezberletti. bundan iki yıl önce gördüğüm şeyler arttı o kadar ki haftada bir görmeye başladım. genelde ufak çocuklar görüyorum ama kafaları tanıdığım insanların kafası şeklinde oluyor. sonra başka sebeplerden ötürü psikoloğa gittim ve bana paranoid şizofreni tanısı kondu. şimdi günde 3 posta ilaç yutuyorum. bahar ve yaz zamanı sınırlarımı zorlayacak şeyler görüyorum. şimdi ben 7-8 yaşından beri halüsinasyonmu gmrüyorum_? başka bir deyişle ben 7-8 yaşından beri şizofrenmiyim_? elbette hayır. bu hastalık genelde 40 yaş üstü bireylerde çıkan bir hastalık. ee o zaman o gördüklerim neydi_? cinmiydi gerçekten_? açıkçası bilmiyorum.

ters ayak falan ben o muhabbetleri ilk defa lisede duydum. gördüğüm şeylerde de öyle bişi yoktu. bilmiyorum insan neden korkarsa o şekilde gözükür die biliorum ama ben küçük çocuklardan korkmam pek :D.

musallat olabilirlermiş insana. şöyleki bizim şarlatan dediğimiz cinci hocaların bir kısmı bunlar ile iletişime geçebiliyorlar. bu sadece adam istediğinden değil, cinin kendisi de istediğinden olabiliyor. cinler insanlar gibi değil deniyor kuranda. onlar istedikleri yere anında gidebiliyorlar, geçmiş hakkında her türlü bilgiye ulaşabiliyorlar.zaten bu şarlatanlar, falcılar geçmiş hakkında böyle bilgi sahibi oluyor deniyor. geleceği bilmesi mümkün değil. off musallattan nereler geldim. neyse musallat olması cinleri hareket ederken melek gibi düşünün. istediklerini yapabiliyorlar. ama düşünce biçimi olarak insan gibi. kendi iradeleri var. ve insan gibi aşık olabiliyor, kızabiliyorlar. musallatın temelinde bu iki his yatıyor genelde. cini kızdıracak bir hal veya hareketiniz, aşık edecek güzelliğiniz onu başınıza sarıyor.

bunlar kuran kurslarından, babamın, dedemin anlattıklarından aklımda kalanlar. daha başka soru varsa bildiğim kadarı ile cevaplamaya çalışırım.
  • ayiadam  (27.12.09 00:59:32 ~ 01:01:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.