[]

reina saldırganının türkiyeden gitmemesi?

sadece ana habere denk geldim. başka pek bişey okuma araştırma fırsatım olmadı ama bana gerçekten garip geliyor. filmlerde bile tetikçi denen adam işini bitirir ve en kısa yoldan ülkeyi terk eder. şaka gibi adamın istanbulda olması. yanında yakınlarının falan olması??!?!?!
malesef herşeyde artık ya iktidar milletin gazını almak için birilerini bulamasa da bulduk öldürdük hallettik öcümüzü aldık ayağına yatıyor kesin diye düşünüyorum ya da işte uluslararası gündemde istediği tarafa saldırabilmek için göstermelik bir teröristi yakaladık aldatmacası olabilir diye bakıyorum. siz ne düşünüyosunuz?



 
her sey olabilir tabii ama muhtemel bir perspektif: bu insanlar herhangi bir eyleme zaten intihar eylemi oldugunu dusunerek gidiyorlar. yani yaptiklari eylemden sag cikacaklarini dusunmuyorlar. bence reina saldirgani o kadar kisiyi oldurdukten sonra zarar almadan oradan cikip evine donebildigine cok sasirmistir. zaten bugune kadar butun dunyada bir sehir eylemi sonucu sag yakalanan ilk isid militani saniyorum. neden gitmez? bir daha eylem yapacaktir hani kacmak saklanmak gibi bir derdi yok zaten maksimum zarar verip olmek istiyor herif.


  • robokot  (18.01.17 03:33:24) 
iyi de ışid global bir örgüt. ikinci eylemini avrupada yapması çok daha kolay olsa gerek. böyle böyle dünyayı bile dolaşabilir yakalanmadığı sürece. yani bilemiyorum. hiiç mantıklı gelmiyor. ha göstermelik bi terörist yakalandı haberinin de kimseye bi faydası olucağını düşünmüyorum gerçi.


  • klar  (18.01.17 03:44:24) 
global bir orgut her yerde adamlari var zaten. dunyayi neden dolassin? avrupada binlerce isid militani var. bu adam buraya gelmis yerlesmis kaynaklari var, neden baska yere gitmenin riskini alsin ki onlara adam mi yok? bu kendini ilk eylemde oldurtecekti, olmadi muhtemelen ikinciyi yapacakti mevcut hazir pozisyonunu degistirmeden. avrupada yapmasi su anda yasadigi eylem yapmaya hazir oldugu yere gore nasil daha kolay olabilir ki?


  • robokot  (18.01.17 03:47:49 ~ 03:48:33) 
yani burda fellik fellik aranıyor neticede, yunanistanda oturup çay söyleyip sigara bile içer mesela sokakta. neyse ya benim yine de ümidim yok pek bişey çıkmaz bu adamdan


  • klar  (18.01.17 04:16:12) 
klar hemen cnn'i aç altyazı geçiyor, yetkililer duyurunu ve yorumlarını okumuşlar bir şey çıkmayacağını söylemen çok rahatlatmış herkesi. Ayrıca ileri görüşlü yorumların ve filmlerde bile kaçıyolar ağğbeei tespitin sayesinde olay aydınlandı. Yarın gel ve cıa'da mermi olarak işe başla.

Cevap: çünkü gidemedi.
  • tekila shot bardağı  (18.01.17 04:43:14) 
birinin yakalanıp. halkın vicdanının rahatlatılması ve konunun kapanması gerekliydi. şu an o senaryo işliyor.


  • orpheus  (18.01.17 08:55:40) 
aslında kaçmaya çalışmış. ama kaçakçılarla olan bağlantısı hatay'da yakalanmış. Büyük ihtimalle o yüzden istanbuldan ayrılamadı

www.hurriyet.com.tr
  • hononu  (18.01.17 09:50:55) 
Adam saldırıda öldürüleceğini düşünüyordu, ölmedi ve yakalanmadı, mal gibi ortalıkta kaldı+1

Sınırdan geçmeyi de göze alamadı. Veya parası kalmadı vs. Birçok nedeni olabilir.
  • peggy  (18.01.17 09:51:55) 
tüm resmi bilmediğimiz ve hiçbir zaman bilemeyeceğimiz için bu durumu mantıklı şekilde açıklayamayız.

eğer adam gerçekten ölmek için reina'ya gitmiş olsaydı 39 kişiyi değil, polis gelip baskın yapana kadar yüzlerce kişiyi taramaya devam edebilirdi ama bir süre ateş açıp sonra çıkıyor.

ve yine kimliği belirlenemediği için kaçmak istese aynı gece ilk uçakla bulunamayacağı/kimliği belirlense bile iade edilemeyeceği bir yere gidebilirdi.

ve kendisinin gayet soğukkanlı&eğitimli bir militan olduğu ortadayken örgütün neden sahip çıkmadığı ya da hızlıca başka bir saldırı planlamadıkları şaibeli. yakalandığında polise ateş açmak yerine yatağın yanına saklanmaya çalışması da.
  • kayranin kedisi  (18.01.17 10:24:43) 
bana da en çok polisle çatışmaya girmemesi tuhaf geldi. o sicille hapiste yaşamaktansa ölümü göze alırdım.


  • lazpalle  (18.01.17 10:50:01) 
evine on tane özel harekat girdiğini düşün lazpalle. Leon mu bu herif? daha elini kaldırmadan yatırmışlar aşağıya.


  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (18.01.17 11:29:11) 
@tekila shot bardağı

Bu emniyetin her türlü örtbas cek-pas yıkama yağlama ve elbette camur atma işlerini vazife edinmiş olan medya grubu çöpten buldukları ivir zivirlari milleti mal yerine koyarak delil bilmemne diye yutturmaya çalıştı. Şimdi böyle bir ortamda benim olaylardan şüphe etmem mi garip geliyor sana çok bilmiş kardeşim? Ben bilmişlik yapmıyorum birsey cikmayacagini düşündüğümü söyleyerek, içime sinmeyen mantikli gelmeyen bir mevzuyu tartışmakti sadece niyetim. Sen bu hazır cevaplik, ironi, istihza yeteneginle buralarda harcanma bence. Zira iyi ekşici olur senden.
  • klar  (18.01.17 14:25:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.