[]

bana güzel bir kahve önerin

filtre kahve. evde french press ile yapıyorum.

bugüne kadar hep starbucks kahvelerini kullandım. veranda hariç de kahvelerinin hepsini seviyorum. özellikle cafe verona bayağı güzel. bu etrafta duyduğum "starbucks'ın kahveleri çamur" muhabbetinden sonra kahve deneyeyim diye 2-3 tane üçüncü dalga kahveciye gittim. yok arkadaş, bana çok da farklı gelmedi tatları. biliyorum bu üçüncü dalga olayı şarap gibi, tadını almak gerekiyor. ama stokholm'de Johan & Nyström Konceptbutik'e gitmiştim. ordan aldığım kahveyi evde yaptığımda inanılmaz güzel kokuyordu. tadı da çok güzeldi. neyse.

sonra adını hatırlamadığım bi kahveyi denedim, bugün de lol coffee roasters'ın etiyopya'sını denedim (paketle alıp french press için çektirdim hep, evde deniyorum yani; 25-27 gr arası kahveye 470ml su koyuyorum). bildiğin nescafe tadı aldım. benim tat alma duyularım falan mı bozuk, güzel kahveye ben mi denk gelmiyorum?

yalvarırım bana güzel bir kahve önerin. kavrulma seviyesi ve kahvenin yetiştiği yer fark etmez, hepsinden ayrı tat ala ala içiyorum. yeter ki güzel olsun, internetten sipariş edebileyim (antalya'dayım) ve french press için çektirebileyim.

nolur bi bulduruverin...

 
lol'ün kahvelerini çok severek içmiştim ben ve hepsi birbirinden farklıydı.

demlemede bir problem yaşıyor olabilir misiniz acaba? mesela suyu kaynar su olarak koyuyorsanız kahvenizi yakabilirsiniz ve bu acımsı tat oluşumuna neden olur. bu nedenle kullanacağınız suyu kaynattıktan yaklaşık 1dk sonra kahvenizin üzerine dökmeye başlayın

25gr kahve üzerine 70-80ml su ekleyip yaklaşık 30s bekleyin, ardından yavaş yavaş kalan suyu ilave edin. 3dk sonra pressleyin. kahvenizin tadının değiştiğini farkedeceksiniz.

bunun dışında kronotrop, coffeenutz, baristocrat, petra, probadorcollectiva gibi kahvecilerden sipariş geçebilirsiniz.
  • bugraok  (18.01.17 13:43:16 ~ 13:44:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.