[]

bu durumda ne yapılabilir? (bankacı, ekonomist arkadaşlar!)

elinizde 250 bin lira değerinde bir gayrimenkul var.

150 bin lira değerinde, satışta olan bir gayrimenkulu almak istiyorsunuz.

elinizdeki nakit miktarı 50 bin tl.

kalan 100 bin lira için kredi çekemezsiniz, çünkü resmi bir geliriniz yok.

bu durumda, eş-dost-akrabadan borç almak ve bankadan kredi çekmek ihtimalini devre dışı bıraktığımızda; 250 bin liralık gayrimenkulu satana kadar (max 2-3 aylık bir süre) 100 bin liralık parayı sağlayabilmenin bir yolu var mıdır?

bankaların şöyle bir uygulaması var mıdır: elinizdeki gayrimenkulun 100 bin liralık kısmını tapuda bankaya tescil ettirip, siz evi satınca faiziyle birlikte parayı geri almak? tabii aylık ödemesi olmayan bir uygulama.

bunun dışında aklınıza gelen her türlü öneriye açığım arkadaşlar. teşekkür ederim.

 
kesin bir çözümü vardır, en yakın bankaya gir durumu anlat oluru varsa yamyam gibi yapışırlar zaten.

yalnız bizim başımıza şöyle bi olay gelmişti, dükkanda pos cihazı var ve blokeli çalışıyoruz, yani bugün kart ile mal alan adamın parası bize 35 gün sonra yatıyor.
para ihtiyacımız oldu, bankaya dedik ki "aha bak bankanızda 3x kadar blokeli paramız var 35 gün sonra hesabımıza geçecek bize x lira lazım"
yok kardeşim dediler.

yani bankalar veya bankacılar bazen faşo olabiliyor, dediğin gibi bir uygulama olsa da yok diyebilirler, mutlaka 3-4 bankaya uğra.
  • azizakin  (17.01.17 21:55:30) 
10bin kredi cekmek icin bankaya gitmistim uzerimde 250bin degerinde ev varken. Son bir yildir sigortaliyim. Ancak bir ay once isten cikmistim sonra geri girdim. Nuh dedi peygamber demediler hicbir banka kredi vermedi. Illa ki son uc ay sigorta istiyorlar. Size de kredi vermezler.


  • allah yazdiysa bozsun  (17.01.17 23:56:41) 
dd mortgage e bak derim. elindeki gayrimenkulü ipotek edip yarı bedeline kadar kredi çekebiliyorsun. sonra mortgage öder gibi ödüyorsun. diğer evi de nakit olarak almış olursun. Gelir belgesi olmazsa nasıl olur onu bilemiyorum, bir sorun siz yine de.

www.ddm.com.tr
  • mangalyus  (18.01.17 11:43:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.