[]

Tüketici Haklarıyla Alakalı Bir Soru

Pazar günü bir kask aldım (motosiklet kaskı). Mağazada denedim ve beğenerek aldım (kapalı, çene açılır kask). Ancak dün ve bugün motosiklet üzerindeyken normalden çok daha fazla rüzgar aldığını fark ettim (bilenler için konuşuyorum: vizör ve havalandırma bile kapalıyken kulaklarıma üşüdüm).

Bugün aldığım yere götürdüm ve haliyle biraz direnç gösterdiler (iade/değişim talep ettim çünkü). En son "ithalatçı firmaya gönderelim, değerlendirsinler, okey derlerse iade alırız/değiştiririz" dediler.

Şimdi sorum şu: ithalatçı firma büyük ihtimal "bunda sorun yok" diyip geri gönderecek. E benim de kaskı aldığım tarih belli, fişi var, slipi var vs.

Tüketici hakkına dayanarak ben bunu iade edemiyor muyum? Motosiklet kaskı da değişimi mümkün olmayan şahsi ürünler (iç çamaşırı vb) kapsamında mı değerlendirilir?

PS: "almadan denedim" dedim ama motosiklet sürerken rüzgar alıp almadığını ancak satın alıp motosiklet sürerek deneyebiliyorsunuz.

 
kasklardan hiç anlamıyorum. genel konuşayım: "normalden fazla rüzgar alma" eğer bir kask için defo/ayıp gibi değerlendiriliyorsa tüketici hakem heyetine başvurmanız halinde ayıplı ürün iadesi/değişimi yönünde karar çıkar.


  • sansli pipi  (17.01.17 18:15:03) 
Aldığınız ürünü kullandığınız için satıcının değişim yapmaması normal. Değişimi mümkün olmayan ürün olarak değil de satış değerini yitirmiş ürün olarak değerlendirilir.

Yerinde alışverişlerde iade hakkı yoktur. Uzak mesafeli satışlarda iade vardır.
Yerinde alışverişlerde iade, ürünün ayıplı/hatalı mal olarak kabul edilmesi durumunda gerçekleşir.

Kullanılmamış ürün ayıplı/hatalı ise satış anında ayıplı/hatalı olarak kabul edilir, iade veya değişimi yapılır.

Alıcı tarafından kullanılan üründe ayıp veya hata olduğu iddia edilmesi halinde ispat yükümlülüğü satıcıya aittir.
  • isott  (17.01.17 19:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.