[]

bankada kara para aklama departmanında çalışan

ya da çalışan tanıdığı olan var mı ?

hsbc'den mülakat teklifi aldım bu departmanda başlamak için. nasıldır nedir ne değildir çalışılır mı ? ne diyorsunuz


 
çalışılır, süper iş hatta filmlere bile konu olursun.


  • tosunpasa  (17.01.17 17:05:54) 
sigortayı kaçtan yatırdıklarını ve sabah/akşam servis imkanı olup olmadığını sor.
bir de adli bir durumda "temiz iç çamaşırını herkes kendi mi getiriyor?" diye sorabilirsin.

  • sansli pipi  (17.01.17 17:16:44) 
Arkadaşın sormak istediği AML (Anti-Money Laundering) departmanı. Her bankada olması gerekli bir bölüm. Ben bankada çalışmıyorum, ama bu konuyla ilgili başka bir kurumsal şirkette çalışıyorum.
Nihayetinde banka müşterisi hakkında soruşturma yapacak, nakit akışının kontrol altına alınması ile ilgili her bankanın belli kuralları vardır. Yasal zorunluluklara hakim olup olmadığınız sorgulanacak. Yabancı diliniz sorgulanacak. HSBC'de daha önce çalışmış bir arkadaşımla AML bölümü hakkında konuşmuştuk. Bir müşteriyi veriyoruz 1-2 haftada ancak clearance veriyorlar demişti.

  • SiyamkedisiZorro  (17.01.17 18:04:29) 
Ahahahah böyle sorunca çok komik olmuş hala gülüyorum:D

Siyamkedisizorro güzel açıklamış zaten
  • rodriguez2  (17.01.17 19:15:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.